FİB Haber.Com olarak Nevşehir de Güzellik merkezleri denetleniyor mu? haberimiz Nevşehir kamuoyunda büyük ses getirmeye devam ediyor...


VARAN -3

Konu hakkında en çarpıcı açıklamalar ise Nevşehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Sayın Cengiz Taşhan dan geldi...

Sadece Ticari kaygılar nedeniyle gerekli şartları sağlamaksızın faaliyet gösteren Haksız rekabetle odamız üyelerini zor durumlara bırakan kişilere karşı amansız takibimiz ve mücadelemizde kararlıyız...
Öncelikle FİB Haber Merkezine bu hassas konuyu gündeme taşıdığından dolayı teşekkür ediyorum.

Öncelikle Odamız Bayan Kuaförleri, berberler, güzellik merkezleri, epilasyon, fitnes salonlar,Güzellik Salonları,Masaj,manikür,pedikür,Epilasyon gibi çok sayıda faaliyet konularını içinde barındırmaktadır.


TAŞHAN'DAN DOBRA DOBRA...


Bizler Gerek Odamız üyelerinin menfaatleri için haksız rehabet konusunda mücadele verirken , kalite standartını yakalamak ve bir taraftanda insan sağlığını korumak gibi önemli görev ve sorumluluklarımız vardır. Bu bilinçle Odamıza kayıtlı üyelerimiz bir zat odamız tarafından denetlenerek kontrolleri yapılmakta vatandaşlardan gelen eleştiri ihbarlar değerlendirilmektedir.

Yine Odamız üyelerine gerekli Eğitimleri düzenlediğimiz kurslarla verilmekte onlara Türkiye nin hiç bir yerinde bir başka örneği olmaksızın Belediye Odamız işbirliğinde tüm üyelerimize anti bakteriyel özelliğe sahip önlük ile havlu dağıtımları yapıldı önümüzdeki günlerdede çamaşır makinesi dağıtarak meslektaşlarımızı her manada desteklemek üzere aralıksız çalışıyoruz.Yeri gelmişken marifet iltifata tabiidir meslektaşlarım ve odamız üyeleri için Hizmet manasında desteklerini hiçbir şekilde esirgemeden her talebimizi geri çevrimeyen Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver e tüm üyelerimiz adına teşekkürlerimi bildirmek istiyorum.

Özellikle son zamanlarda ilimiz Nevşehir genelinde Güzellik merkezi ve salonlarının sayısındaki artışla birlikte, yanlış yapılan estetik uygulamalarına bağlı şikayetlerde artıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın yanlış yada eksik bilgileri sebebiyle Odamız olarak haksız eleştirilere maruz kaldığımız oluyor.
Zira Odamız olarak Bizim önceliğimiz ve faaliyet konusunun teması İnsan dır. Dolayısıyla görev sorumluluk ve yetkilerimiz doğrultusunda Bu konuda odamız olarak hassasiyetlerimizde İnsan sağlığıdır.
Bu konudaki hassasiyetlerimiz neticesinde bazı kişiler bu durumu kendileri için problem görerek işin yasal boşluklardan istifade ederek Odamız yerine Bir takım Odalara kayıt yaptırarak bizim yetki alanımız dışına çıkmış oluyorlar.Bu konuda düşünebiliyormusunuz bir kuaför yada bir güzellik salonu epilasyon merkezi faaliyet alanı olarak Odamız üyesi olması gerekirken gidip Ticaret Ve Sanayi odasına kayıt yaptırıyor.Bizim kapsama alanımız dışına çıkan bu tür yerleri bizim denetlememiz kontrolümüzde dolayısıyla mümkün olmuyor.
Bu konuda çok müzdarip ve dertliyiz.Bu iş yerlerinin denetim kontrol eksikliği nedeniyle meydana gelen vukuatların muhatabı dönüp dolaşıp bizi buluyor.Bu konuda Gerek NTSO gerekse Birlik başkanımıza durumu izah ettim.Şuana kadar seçimler sonrasına bıraktığımız bu konunun inşallah biran önce acil tedbirle çözüme kavuşmasını arzuluyor ve bekliyoruz.

Bu konu hem insan sağlığını hemde haksız rekabeti beraberinde getiren çok hassas ve önemli bir husus.

Adam gidip NTSO ya kayıt yaptırıp bir yer açıyor epilasyon merkezi güzellik salonu derken içine birde kuaförü ekliyor.Camlarına Saç boyama 5 TL Saç Kesim şu kadar diyerek sağlıklı bir hizmetin kesinlikle mümkün olmadığı fiyat etiketleriyle müşteri çekip ardından diğer işlerde epilasyon falan diyerek parasını oralardan çıkartarak meslektaşlarımız için haksız rekabet uyguluyorlar.Biz bunlara sonuna kadar  karşıyız.
Sıkıntısı bizlere menfaatleri kendilerine yarayan kontrolsüz gerekli şartları sağlamayan bu tür Epilasyon ve güzellik merkezlerinin gerekli denetimleri yapılması faaliyet konularına uygun odalara kayıtlarının yapılması ve insan sağlığı mutlaka dikkate alınması gerekliliğini bir kez daha altını çizerek vurgulamak istiyorum.

Vatandaşlarımız şunu iyi bilmelilerki Doktor kontrolü ve gözetimi olmadan Epilasyon işi yapılması asla mümkün değildir.Bu tür korsan sözde  merkezlerin sadece ticari kaygıyla faaliyet gösteren firmaların acilen saf dışı edilerek bertaraf edilmeleri gerekiyor.

Bizlerde açıkcası duyuyoruz Doktor kontrolü olmadan özellikle yurt dışı patentli makinelerle radyosyan dağıtan insan sağlığını tehlikeye sokacak yabancı menşeyli makinelerle epilasyon işi yapılıyormuş.Bu tür iddialarla duyumlarımız ciddi boyutlarda. Söz konusu epilasyon merkezlerinin Gerekli kurumların bu konuda denetim ve kontrolleri yapılmasını rica ediyoruz.
Unutmadan ilimizde Doktor gözetimi ve kontrolünde yapılan firmalarımızı bu konuda tenzih ediyorum.

FİB Haber Merkezi olarak öncelikle bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.Ve www.fibhaber.com olarak Nevşehir de Oda Başkanı olarak üyelerine en maksimum fayda ve hizmetleriyle örnek olacak dirayetli duruşu hassasiyetleri insanlığı ile Başkan Cengiz Taşhan ı tebrik ediyor kutluyor ve çalışmalalrında kolaylıklar diliyoruz.