Bu yıl 4. sü gerçekleştirilecek olan Dünyanın 22. büyük spor organizasyonu niteliğindeki Salomon Cappadocia Ultra-Trail 21-22 Ekim'de Ürgüp'te gerçekleştirilecek.
2014 yılında ilki bir çok önemli spor organizasyonuna imza atan Argeus Travel & Events Aydın Ayhan Güney tarafından gerçekleştirilen Salomon Cappadocia Ultra Trail'in 4. sü ve bu zamana kadar düzenlenenen en kapsamlısı olacak etkinlik için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer'in katılımıyla hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.
Nevşehir genelinde etkinlikte görev ve sorumluluğu bulunan kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla düzenlenen toplantıda etkinlikle ilgili bilgi veren Argeus Events yetkilisi Aydın Ayhan Güney, Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelecek 1.600'ü sporcu yaklaşık 2.000 kişinin etkinlikte yer alacağını ifade etti.
Ürgüp merkezli yapılacak etkinliğin dünyadaki 22. büyük spor organizasyonu olduğunu ifade eden Güney, 3 parkurdan oluşacak ultra trail yarışlarında 34 km'lik 62 km'lik ve 114 km'lik Ürgüp'te başlayıp, Ürgüp'te bitecek bir organizasyon olacağını söyledi.
Hayalin gerçekle buluştuğu eşsiz coğrafyada unutulamayacak bir koşu deneyimi için Ürgüp, Göreme ve Uçhisar başta olmak üzere bölgedeki tüm turistik tesislerin maksimum doluluğa ulaştığını belirten Güney, patika koşuları, çocuk koşuları, makarna partisi, ödül töreni, Cumhuriyet Meydanında kurulacak stantlar ile expo, medya ve basın ile devamlı iç içe bir etkinlik gerçekleştirileceğini belirttiği Salomon Cappadocia Ultra Trail'in düzenlenmesinde geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda destek veren tüm kurum kuruluş ve sponsorlara teşekkür ettiğini söyledi.