​Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Kızılırmak kenarında yerleşimi olan ilçeye 16km. uzaklıkta Sarıhıdır köyümüz her yıl fide yetiştiriciliğinde kendini yenileyerek fide üretim sayısını artırıyor.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Sarıhıdır Köyünde son yıllarda domates, salatalık, biber gibi sebzelerin fideleri yetiştirilerek başta Ürgüp olmak üzere bölge genelinde satışı yapılıyor. Sarıhıdır’ın yüksek yamaçlarında kurulan seralarda yetiştirilen çanak domates, sivri biber ve salatalık yerli olması sebebiyle bölge çiftçileri ve hobi bahçeleri için tercihin başında geliyor.

Geçtiğimiz 2 yılda deneyerek başarıya ulaşan Sarıhıdırlı çiftçiler, son yıllarda üretilen sayıyı arttırarak satışa sunuyor. Sarıhıdır Köyü Muhtarından alınan bilgiye göre Sarıhıdır köyünden geçen kızılırmak’tan basılan sularla 200 binin üzerinde sebze fidesi yetiştiriliyor, Daha önceki yıllarda Tokat, Mersin gibi illerden gelen fideleri tercih eden vatandaşlar son yıllarda yerli ve verimli olduğunu denediği Sarıhıdır fidesine rağbet gösteriyor.

Yerli fide üretimi denilince ; bölgede akıllara gelen tek isim Sarıhıdır  Köyümüzde yetiştiriciliğin %50 si köyümüze has çeşidimiz olan “ Yerli Çanak  Domates” fidesidir. Daha sonra Biber, Hıyar, Sanayi Domatesi, Patlıcan, Lahana, Karnabahar   tür ve çeşitleri yer almaktadır.

Ziraat Mühendisleri kontrolü altında üretilen fideler hem bölgeden hem de yakın iller tarafından yoğun ilgi görmektedir.
SARIHIDIR Köyümüzde bu yılda yaklaşık 13 milyon fide üretilmekte olup 2016  yılı fide sezonuna satışına hazırdır. Çiftçilerimize   hayırlı ve bereketli satışlar diliyoruz.