Bu gün ulusal basında çıkan ve Gülşehir ilçesinde muhtarlara yönelik soruşturma başlatıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğuna dair Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı basın açıklaması yaptı.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 28.03.2017 tarihli bir gazetede yayınlanan CHP'nin muhtarlar toplantısına soruşturma' iddialarını yalanladı.

İşte Nevşehir Cumhuriyet Başsacvılığından yapılan o yazılı açıklama;

T.C.
NEVŞEHİR
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
Medya İletişim Bürosu
     
BASIN AÇIKLAMASI
   
28.03.2017 tarihli bir gazetede yayınlanan Nevşehir iline bağlı Gülşehir ilçesinde bir siyasi partinin yetkilileri ve bazı belediye başkanları ile 83 muhtarın katıldığı kapalı salon toplantısında yapılan referandum çalışması ile ilgili olarak toplantıya katılan 50 muhtara şüpheli sıfatı ile işlem yapıldığına ilişkin haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.
 
           Bilindiği üzere Halk Oylamasında 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda propaganda serbestliği ve süresi maddesinde geçen süre, 3376 sayılı Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun’un 5/A maddesi gereğince oy verme gününden önceki yedinci günden başlayarak uygulanır hükmü yer almaktadır.
 
           Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapılan tüm ihbar ve şikâyetlerde olduğu gibi Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğünce, söz konusu toplantıya ilişkin bildirimde bulunulmadığı yönünde yapılan ihbar sebebiyle 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gereğince Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca işlem başlatılmış ancak bu kapsamda toplantıya katılan muhtarlar kesinlikle şüpheli sıfatı ile değil bilgi sahibi olarak dinlenilmiş olup, toplantıya katılan muhtarlar hakkında herhangi bir soruşturma yapılması söz konusu değildir.
 
           Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.28/03/2017
 
 
 
Adnan TOSUN                
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı