Nevşehir’de genel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlar için seçmen bilgi kağıtları muhtarlar tarafından dağıtılmaya başlandı.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak erken genel seçimler için güncellenen listeler ve seçmen bilgi kağıtları muhtarlıklar tarafından dağıtılmaya başlandı.

Vatandaşlar muhtarlıklara uğrayarak seçmen bilgi kağıtlarını alabilir. Aynı zamanda Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesinden hangi sandıkta hangi numarada oy kullanacaklarını öğrenebilirler, kimlik veya sürücü belgesiyle seçimde oy kullanabilirler.
 

NEREDE OY KULLANACAĞIM? TIKLA ÖĞREN

Nerede oy kullanacağım diyorsanız öğrenmek için tıklayın. YSK seçmen sorgulama sayfası ile nerede oy kullanacağınızı buradan öğrenebilirsiniz.

Nerede oy kullanacağım? Bugünden itibaren YSK seçmen sorgulama sistemi ile 2015 genel erken seçimde nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. 1 Kasım’da yapılacak genel seçiminde vatandaşların nerede oy kullanacaklarını öğrenebilmesi için YSK tarafından seçmen sorgulama hazırlandı. 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak Genel Erken Seçim’de nerede oy kullanacağım diyorsanız öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayıp sorgulama yapmanız yeterli.

SEÇMEN SORGULAMA SAYFASI: NEREDE OY KULLANACAĞIM?

OY KULLANMA SAATLERİ

YSK tarafından oy kullanma saatleri ile ilgili yapılan açıklama aynen şu şekilde; “1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy verme başlangıç ve bitiş saatleri;

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis İllerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatlerinin 07.00 – 16.00 olup bu yazılı illerin dışında kalan diğer illerde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatlerinin 08.00 – 17.00 olarak belirlenmiştir.”

KİMLER OY KULLANABİLİR?

18 yaşını doldurmuş ve Yurt İçi Seçmen Kütüğünde kaydı bulunan her Türk vatandaşı oy kullanabilir.

Yurt içi seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadığınızı,

- “Yurt İçi Seçmen Sorgulama” bölümünde gerekli bilgileri ve 7 karakterden oluşan şifreyi resim doğrulama alanına girerek veya;

- Android, IOS ve Windows cihazlar için hazırlanan “Seçmen Sorgulama” mobil uygulamaları aracılığıyla

öğrenebilirsiniz.