Anayasa değişikliğiyle ilgili 16 Nisan'da yapılacak referandum için seçmen listelersi muhtarlıklarda askıya çıktı. Seçmen listeleri 26 Şubat'a kadar askıda kalacak.
16 Nisan'da yapılacak referandum için seçim takvimi gereğince seçmen listeleri Nevşehir'de muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.

26 Şubat'a kadar askıda duracak olan listelere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Konuyla ilgili Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Altınışık, “Seçmen listesi askıya çıktı. Mahalle muhtarlıklarına gelen vatandaşlar, listelerden isimlerini kontrol ediyor. Herkes oy kullanarak vatandaşlık görevini yapsın. Herkes vatandaşlık görevini yaparsa mutlu oluruz. Önemli olan vatandaşlık görevidir. Buna göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri askıya çıkarıldı. Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri de güncellenmek üzere askıya çıkarılacak ve itirazlar başlayacak. Yurt dışı seçmen kütüğü ise bugün "www.ysk.gov.tr" adresinden ilan edilecek.Muhtarlık bölgesi askı listeleri, 26 Şubat'ta askıdan indirilecek” diye konuştu.