Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internet adresinde de bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanması sona erecek. Vatandaşlar seçmen listelerinin indirilecek olması nedeniyle muhtarlıklara gelerek son kontrolleri yaptı. 30 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçim için hazırlanan muhtarlık bölgesi askı listeleri ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listelerinin askı süresi 23 Ocak'ta sona erecek. Muhtarlık bölgesi askı listeleri ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listelerine yapılacak itirazlar 25 Ocak'a kadar karara bağlanacak.
 
ADRES DEĞİŞİKLİĞİ
Listelerin güncellenmesinin ardından, adres değişikliği olan seçmenlerin yasal sürede bağlı bulundukları ilçe nüfus müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Bunun yapılmaması durumunda aynı adrese taşınan kişinin adres bildirimde bulunmasıyla seçmen önceki adresinden düşülecek.

LİSTEDE İSMİ OLMAYANLAR
Seçmen listesinde ismi bulunmayanların ise bağlı bulundukları ilçe nüfus müdürlüklerine gidip hanede oturduklarını belgeleyen su, elektrik, telefon faturası veya kira sözleşmesini ibraz etmeleri gerekiyor. Bu işlem sonrasında alınacak belge ilçe seçim kuruluna ibraz edilerek seçmen listesine kayıt yaptırılabilecek.