Gülşehir Meslek Yüksekokulu’nda ‘’Şehadete Yürüyenlerin Ardından’’ adlı Şehitleri anma programı düzenlendi.

               Öğretim Görevlisi Pınar GÜNER KOÇAK’ın danışmanlığında Gülşehir MYO Dış Ticaret II.Sınıf öğrencilerinin hazırladığı etkinlik Gülşehir MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşti.Gülşehir protokolü milli ve manevi hassasiyeti çok yüksek olan bu etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

                Programa Gülşehir Kaymakamı Murat ERTEKİN, İlçe Garnizon Komutanı Abdülkadir YAPRAK, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan COŞKUN, Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr.Mehtap ARACI,  Gülşehir Karakol Komutanı M.Fatih YAVUZ,  Tuzköy Karakol Komutanı Ersoy ÖZCAN ,  Uzm.J.Çvş.Alaeddin KALAYCI ,Sulusaray Eski Belediye Başkanı Sadi YALBIRDAK, daire amirleri, öğretim görevlileri  Şehit Mehmet KORKMAZ’In annesi Münire KORKMAZ, Şehit Hacı GENCER’ın babası Abdullah GENCER, Şehit Hasan ÇALIŞKAN’ın eşi Duriye KUŞ ve kızı, Şehit Hacı Ahmet DAVARCI’nın babası Dursun ÇAĞLAYAN , çok sayıda şehit yakını ve öğrenciler katıldılar.

                Programda Burhanettin ÇITAK’ın okuduğu ‘’Şehit Mektubu’’ ve Gülşehir MYO Öğretim Görevlisi Ahmet KORKMAZ’ın 3 yaşındaki kızı Hilal KORKMAZ’ın okuduğu ‘’İstiklal Marşı ‘’dinleyenlere duygulu anlar yaşatırken Şehitlerimizin aileleriyle yapılan söyleşi salonu gözyaşlarına boğdu. 8 Türk Cumhuriyeti ve 81 ilden getirilen vatan toprakları ise salondakileri adeta Aziz Türk Coğrafyası’nda yolculuğa çıkardı.

                Program sonrasında  yetkililerden alınan bilgiye göre Gülşehir Kaymakamı Murat ERTEKİN Yüksekokul projelerine ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşı özel bir hassasiyet göstermektedir . Garnizon Komutanı Abdülkadir YAPRAK ise öğrencilerin şehit ailelerine ulaşımını bizzat sağlamış ve konu şehit aileleri olunca öğrencilere mesai saatleri dışında dahi ön ayak olmuştur. Gülşehir Karakol Komutanı M.Fatih YAVUZ,  Tuzköy Karakol Komutanı Ersoy ÖZCAN ,  Uzm.J.Çvş.Alaeddin KALAYCI ve diğer askeri personel şehit ailelerini teker teker ziyaret etmişler ve öğrencilerimizle görüştürmüşlerdir.İlçe Emniyet Müdürü Ramazan COŞKUN da program kapsamında desteklerini esirgememişlerdir.Foto Sibel etkinliğin çekimlerini yaparken İsmet Murat KÜRK ise şehit ailelerimize karanfil göndermiştir.

               Bizler de Şehitlerimizin hatırlanmasında yoğun emek sarf eden Pınar Hoca’ya ve öğrencileri Burhanettin ÇITAK, Metin KESKİN, Mehmet DURMAZ, Esma KELEKÇİ, Fatma KARTIN, Bahar ÇOPUR, Berna ELİBAŞ ve Mustafa EKİZ’e ayrıca ilçemizin çok değerli halkı ve duyarlı yöneticilerine teşekkürü borç biliyor, bizlerin bu vatanda huzur ve güvenle yaşamasını sağlayan Aziz Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.