İstanbul Sancaktepe'de dün askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Nevşehirli Teknisyen Astsubay Üstçavuş Emre Vahit Bekli'nin cenazesi Ankara'daki baba evinin önüne getirilerek helallik alındı. 

Bu arada şehitin baba evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu.

Şehidimizin Türk bayrağına sarılı tabutu helallik alınmasının ardından, cenaze namazı için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ne götürüldü. 

Baba tarafından Ankara'lı, anne tarafından ise Nevşehir Göremeli olan Astsubay Şehit Emre Vahit BEKLİ için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde ikindi namazına müteakiben askeri tören düzenlendi. 

Burada düzenlenen cenaze törenine, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile şehidimizin annesi, babası, eşi, kardeşi, Nevşehir'den gelen Göreme'li dedesi Mustafa Şengül, eniştesi Mustafa Solak ile diğer yakın akrabaları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazlarının kılınmasının ardından, Şehit Emre Vahit Bekli'nin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında cenaze arabalarına götürüldü.

Göremeli dedesi Mustafa Şengül, eniştesi Mustafa Solak'ında katıldığı törene pilot kıyafetiyle katılan şehit Emre Vahit Bekli'nin erkek kardeşi Eren Bekli, ağabeyini asker selamıyla uğurlarken gözyaşları sel oldu... Törenin ardından şehit Bekli'nin naaşı Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi.

FİB Haber.com ailesi olarak; "Nevşehir Göreme’li hemşerimiz Şehit Tekns.Asb.Üçvş. Emre Vahit BEKLİ’ye Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz. Başımız sağolsun."

Allah Rahmet Eylesin.

إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

"Onlar; başlarına bir musibet gelince, 'Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz' derler." (Bakara 156)