Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu vatan ve bu millet için hiç kimsenin kolay kolay veremeyeceği bir bedeli hiçbir karşılık beklemeksizin canı ile veren şehitlerin aileleri ile gazilere sahip çıkmanın en temel görevlerinden biri olduğunu söyledi.
Nevşehir Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi başkanlığında bir grup şehit ailesi ile gazi Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i, Nevşehir Külliyesi’ndeki çalışma ofisinde ziyaret ederek, geçtiğimiz günlerde Nevşehir Belediye Meclisi tarafından da oy birliği ile kabul edilen 20 parka ,şehitlerin isimlerinin verilmesinden dolayı teşekkür ettiler.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, iki eli kanda da olsa şehit ailesi ve gazilerin hangi konudaki sorunu olursa olsun çözüme kavuşturmak için her daim hazır olduğunu belirtti. Şehitliğin bu dünyada üstlenebilecek en büyük paye olduğuna dikkat çeken Ünver “ Sizin evlatlarınız bu dünyada kolay kolay kimseye nasip olamayacak en büyük payeye hak kazandı. ‘ Ben bu vatan için şehit olurum’ demek ayrıdır, bu vatan uğrunda şehit olmak başka bir şeydir. . Evlatlarınız ne mutlu ki, kimseye kolay kolay nasip olamayacak şehadet mertebesi gibi bir büyük paye elde etti. Bu vatan için, bu bayrak için, bu millet için canını veren şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum, sizlere sonsuz Sabır-ı Cemil temenni ediyorum. “dedi.
Ünver, “İki elim kanda da olsa şehit ailelerinin yanı başında olurum”
‘Şehit ailesi ve gazisini sahiplenemeyen toplumların payidar olmaları mümkün değildir” diyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver “ Belediye başkanlığım dönemimde iki elim kanda bile olsa, bir şehit ailesinin ve gazisinin isteği ne olursa olsun, onunla ilgilenmek, onu çözüme kavuşturmak için elimden ne geliyorsa, gücüm nereye kadar yetiyorsa onlarla bir ve beraber olurum. Bu vatan için hiç şart koşmadan canını veren insanın geride bıraktığı ailesinin yaşadığı sorunları çözüme kavuşturmak benim öncelikli görevlerim arasındadır. Şehit kardeşlerimizin isimlerinin ilelebet yaşatılması adına da ,Demokrasi Nöbeti tuttuğumuz Diriliş Meydanı’nda toplanan birlerce Nevşehirli kardeşimin onayı ile Meclisimize gelen bir teklif idi. Şehitlerimiz bu vatan topraklarında kıyamete kadar yaşayacaktır.” dedi.
Nevşehir Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi’ de, Belediye Başkanı Hasan Ünver’e, Nevşehir Belediyesi’nin 11 mahallede bulunan 20 parka şehitlerin isimlerinin verilmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek teşekkür etti. Çiftçi, Şehit ailelerine pozitif ayrımcılık yapılması yönünde 2010 yılındaki Anayasa değişikliği elde edilen haklardan yıllar öncesinden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in Şehit ailelerinin yakınları ve gazileri için yararlandırmaya başladığını dile getirdi. Çiftçi : “ Şehit aileleri ile gazilerimizin yaşadığı sorunlar ve onların çözümünde en büyük destekçimiz Belediye Başkanımız Hasan Ünver’e tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz. Şehit ailelerinin yaşadığı sorunların çözümü için ne zaman kendisinden talepte bulunsak bugüne kadar bizi hiçbir zaman geri çevirmedi. Şehit ailelerimizin toplumda yücelmesi adına önemli katkılar sağlayan Belediye Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz.” Dedi.
Çiftçi daha sonra içerisinde süs bitkileri ve şehitlik anıtı motifi bulunan ve dış yüzeyi Türk Bayrakları ile kaplı cam fanus’u Belediye Başkanı Hasan Ünver’e takdim etti.