Bu gün Nevşehir semalarından iki nur inecek. Dün Şanlı Urfa'da Şehit Düşen Polislerden Biri Niğdeli Diğeri Kırşehirli her İki şehidimiz Nevşehir Kapadokya hava alanımızdan yolcu edilecek.

Urfa'da Şehit Düşen Polislerden Biri Niğdeli Diğeri Kırşehirli

Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis 25 yaşındaki Okan Acar ile Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 24 yaşındaki Feyyaz Yumuşak saldırıda şehit olarak bugün Urfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde PKK tarafından şehit edilen polis memurlarının cenazeleri düzlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Şehit Polis Okan Açar'ın Annesi Zehra Açar, "Oğlum 20 yaşında vatanını milletini korudu çok büyük bir insandı"

 
Dün Urfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Bahçelievler mahallesindeki evlerinde enselerine sıkılan kurşunla şehit edilen polis memurları Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak’ın cenazeleri olay yeri polis ekiplerinin ve Cumhuriyet Savcılığının incelemesinin  ardından ilçe belediyesine ait cenaze aracı ile Urfa Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Yapılan otopsinin ardından Urfa Mehmet Akif İnan Hastanesi morgundan kaldırılan Şehit polis memurları Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak’ın cenazeleri morgdan alınarak Türk bayraklı tabuta konulan şehit er Yüce'nin cenazesi, Urfa Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Törene İç İşleri Bakanı Sebahattin Öztürk,  Urfa Valisi İzzettin Küçük, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Urfa İl Emniyet müdürü Eyüp Pınarbaşı,  protokol, çok sayıda komutan, asker ve polisler katıldı. İç İşleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz şehit Okan Acar'ın annesi Zehra Acar'a baş sağlığı diledi.
 
Tören, şehidin özgeçmişinin okunmasıyla başladı. İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı emniyetteki törende yaptığı konuşmada " Devletimizin bekası milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozmak için defalarca tezgâhlanan kanlı olaylardan biriyle daha karşı karşıyayız. Vatanına hizmet başka gayesi olmayan iki meslektaşımızı kahpece şehit edilmişlerdir. Bununla neyi amaçladıklarını gayet iyi biliyoruz. Bu örgütlerle mücadeleye devam edeceğiz" dedi.
 
 
Urfa Valisi İzzettin Küçük, " Polislerimizi şehit eden hainlere de buradan sesleniyorum ki devlet yakalarına yapışacaktır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Yüce milletimize ve kederli ailelerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, " Türkiye'nin şöyle bir kaderi var. Bu ülkede olmanın bedeli ağır olmuştur. Bu ülkede yaşayanların şehitlikle, gazilikle karşılanmıştır. Bugün de bu gelenek ne yazık ki kader yine karşımızdadır. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için canlarını veren güvenlik görevlilerimize karşı yapılan cinayet hiçbir ahlak ve insanlık kuralına sığacak bir şey değildir. Yatağında yatarken iki insanı başka bir elim olay nedeniyle şehit etmenin karşılığı olamaz. Hiçbir olaya kazanım sağlayamaz. Kimseyi korkutamazsınız. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü ne pahasına olursa olsun sağlanacaktır. Ordumuz, askerimiz güvenlik görevlilerimiz kayıplar verecektir. Şehitlik Peygamberlikten sonra  en yüksek makamdır. Bayrakları bayrak yapan üstlerindeki kandır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi
 
Şehit Okan Acar'ın Annesi Zehra Açar, "Oğlum 20 yaşında vatanını milletini korudu çok büyük bir insandı herkes onun için buraya toplantı ya onlar benim oğlum vatan için kendini fede etti onların inşallah elleri kırılsın onlar hepsi dağlarda sürünüyorlar onlar yaşamıyorlar ki "dedi.
 
Cenaze töreninde şehit Feyyaz Yumuşak'ın babası Mustafa, kardeşi Mardin'de görev yapan Uzman Çavuş Fatih Yumuşak Şehit kardeşinin polis elbisesi ile törene katıldı., şehit Okan Acar'ın annesi Zehra Acar ve yakınları gözyaşları döktüler. Şehit Okan Acar'ın annesi, cenazelerin geçişi ve selamlama töreni sırasında cenaze aracının üzerine, oğlunun tabutuna sarılmaya çalıştı. Zehra Acar, polis memurları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Ayrıca cenaze törenine katılan bir grup ülkücü gençlik tarafından 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' pankartı açıldı.
 
Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık’ın yaptığı duanın ardından Şehitlerin cenazeleri düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere Havayoluyla Nevşehir Kapadokya Havalimanına gönderildi.ŞEhitlerimiz Nevşehir'den karayoluyla memleketleri Kırşehir ve Niğde'ye uğurlanacak.


Bu gün Nevşehir semalarından iki nur inecek. Yarab onların hatırına bizleride bağışla. Bizlere sefaatçi eyle. İki şehidimiz hava alanımızdan yolcu edilecek.Dualarımızı tüm güvenlik güçlerimizin üzerinden eksik etmeyelim.Allah rahmet eylesin...

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki evinde PKK’nın silahlı saldırısı sonucu şehit olan Niğdeli Polis Okan Acar bugün saat: 16.30’de ikindi namazına müteakip Dışarı Caminde kılanacak cenaze namazının ardından Niğde Şehitliğine defnedilecek. Niğde'de sadece 51 Nolu Şehir içi otobüs işletleleri araçlarının önüne siyah bant ve Türk Bayrağı astı. Tek tük bazı esnaflar işyerlerine bayrak astı. Esnaf Kuruluş temsilcilikleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarının bu konuda hiç bir duyuru yapmadığı öğrenildi.  Şehit Polislerimize Urfa Emniyet Müdürlüğünde tören yapıldı. Uçakla Nevşehir Havaalanına şehit polisimizin naaşı getirilerecek.  MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli' nin de bugün Niğde programı vardı. Cenazeye Dr. Devlet Bahçeli'ninde katılımı bekleniyor.  

ŞEHIT POLİS MEMURU OKAN ACAR'IN CENAZE TÖRENİ

Saat 12:00 Nevşehir Havaalanında şehit Cenazesi karşılama Saat 13:30 Şehidimizin Cenazesinin Devlet Hastanesi Morgunu konulması. Saat 15:45 Şehit Cenazesinin Devlet Hastanesi Morgundan alınması Sant:16:00 Şehit Cenazesinin helallik alınması için ailenin ikametine Saat: 16:20 ikametten hareket. Saat16:30 Dışarı Camiine intikal. Saat: 1.6:45 ikindi namazı ve Cenaze namazı. Saat: 17:15 Mezarlığa Hareket. Saat:17:40 Mezarlığa intikal. Saat:18:40 Şehit ailesi evinde taziye program!. 



Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi’nde kaldıkları evde şehit edilen iki polisten Okan Acar’ın Niğde’deki baba evine ateş düştü.

Niğde merkez Selçuk Mahallesi Taşkın Sokak Mandacılar Sitesi'nde oturan Suruç Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 24 yaşındaki Okan Acar'ın annesi Zehra Acar'a acı haberi, eve gelen polis amirleri verdi. Acar'ın babası Mehmet'in geçen yıl kanser hastalığından hayatını kaybettiği öğrenilirken acı haberle şoke olan Zehra Acar, duyduklarına inanmayıp Niğde Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Burada üst düzey müdürlerin makamına çıkan Acar, oğlunun öldüğünün gerçek olup olmadığını sordu. Acar, olayın doğru olduğunu söyleyen polisler tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

İki erkek kardeşi daha olduğu belirtilen Okan Acar'ın Ceylanpınar'ın ilk görev yeri olduğunu söyleyen yakınları, ölüm nedeni hakkında henüz kendilerine bir bilgi gelmediğini anlattı.

KIRŞEHİR'DE DE YAS VAR
 
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde silahla öldürülmüş  halde bulunan polis memurlarından Feyyaz Yumuşak'ın Kırşehir'deki baba ocağına  ateş düştü. 
 
Kaman ilçesine bağlı Kargın Yenice köyünde oturan Yumuşak ailesi,  oğullarının öldüğü haberiyle birlikte gözyaşlarına boğuldu. Yumuşak'ın evinin  önüne Türk Bayrağı çekildi. 
 
Haberi alan yakınları da Yumuşak'ın baba ocağına gelerek ailenin  acısını paylaştı. Aileyi ziyaret eden İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özer ve diğer  yetkililer, baba Mustafa Yumuşak'ı sakinleştirmeye çalıştı. Oğlu Feyyaz Yumuşak'ın Sakarya'da zırhlı araç eğitimi göreceğini ve bu  eğitime gitmek için bilet aldığını anlatan baba Yumuşak, "En son Suruç'taki  patlama olduğunda ben oğlumu aradım. Bana 'Baba gördüm onları. Berbat olmuş  orası, onlar' demişti bana. Ben de 'oğlum dikkat et sen kendine' demiştim.  Sabahleyin de benim haberim yoktu. Ceylanpınar'da polislere  böyle bir şey olmuş.  Ben de aradım aradım açmıyor. İsim vermiyorlar. Aynı evde kalan iki kişi  diyorlar. Bunun yanında Niğde'de bir arkadaşı vardı. Ona da ulaşamayınca  şüphelendim" diye konuştu. 
 
Oğlunun doğu görevinin bitmesine bir yıl kaldığını anlatan acılı baba,  "Gelince evlendirecektik. Temmuzda bir senesi dolacaktı. Daha önce  İstanbul'daydı, oraya tayini çıktı. Evlendirelim demiştik ama 'geleyim, gel git  olmasın, doğu görevini bitireyim gelince nişanlanır, evlenirim' diyordu ama  olmadı işte" dedi. 
 
Bedia ve Mustafa Yumuşak çiftçinin 3 oğullarından en büyüğü olan  Feyyaz Yumuşak'ın Fatih ve Mehmet isminde iki kardeşi olduğu öğrenildi.