Nevşehir Valiliği himayelerinde ve Göreme Belediyesi ile KADOST (Kapadokya Doğa Sporları ve Organizasyonları) işbirliğinde düzenlenecek olan etkinlikle yaklaşık 100 şehit ve gazi çocuğu Göreme’ye gelecek.
İlk dönemi 20 Ağustos tarihinde başlayacak olan “Bizim Eller” şehit ve gazi çocukları için doğa sporları ve sanat okulu projesi için başvurular alınmaya devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, bu proje ile ülkemizin farklı bölgelerinden gelecek olan şehit ve gazi çocuklarını Göreme’de ağırlayacakları söyledi.
Cingil, “Bu proje ile vatanımızın bedelini canları ve bedenleri ile ödeyen tüm kahramanlarımızın yavrularına bölgemizde doğa sporları ve sanat eğitimi vereceğiz. Üç farklı dönemde gerçekleştireceğimiz bu proje ile 1. dönem 20 – 23 Ağustos tarihlerinde 13-16 yaş aralığında, 2. dönem 24 – 27 Ağustos tarihlerinde 13-16 yaş aralığında ve 3. dönem ise 28 – 31 Ağustos tarihlerinde 16-21 yaş aralığında olacak katılımcılar ile gerçekleşecek. Toplam 3 gece 4 gün sürecek etkinliklerimize her dönem için 30 kişi katılabilecek” dedi.
Başvuruların şahsen Göreme Belediyesine internet ve telefon yoluyla yapılabileceğini de ifade eden Başkan Cingil, bu çalışmayı ileriki zamanlarda tekrar yapacaklarını belirtti.