NEVŞEHİR(MHA) Kızılay Nevşehir Kan Merkezi Doktorlarından Dr. Süleyman Kurt, ramazan ayında kalp ve şeker hastalarının oruç tutma konusunda ısrarcı olmaması tavsiyesinde bulundu.

Kendisinin özel bir hastanenin acil servisinde de görev yapması nedeniyle ramazan ayı başlangıcından bu yana bu tür rahatsızlıklarla sık sık karşılaştığına dikkat çeken Dr. Süleyman Kurt, ileri yaştaki insanların, kalp ve Şeker hastalığı bulunanların oruç tutmak konusunda ısrarcı olmalarının sağlık sorunlarına neden olduğuna değindi.

Kurt, “Acil serviste de görev yapmam dolayısıyla ramazan ayında şeker ve kalp rahatsızlıkları bulunan Vatandaşlarımızın ısrarla oruç tutmak istemelerine bir anlam veremiyorum. Zira bu tür rahatsızlıkları bulunan Vatandaşlarımızın doktor tavsiyesi olmadan oruç tutmaları sağlıkları açısından olumlu sonuçları ortaya çıkarmıyor. İlaç kullanan ve tansiyon sorunu bulunan Vatandaşların da oruç tutmaları sağlıkları açısından doğru değil. İftarla sahur arasında özellikle bu tür sağlık sorunları bulunup oruç tutmak isteyenlerin bu süreler içerisinde en 3 Litra su tüketmeleri şart” dedi.