Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin ŞENER,8 Mart Dünya Kadınlar Günü Günü dolayısıyla bir Kutlama Mesajı yayımladı. Şener Mesajında;

 Birleşmiş Milletlerin 16 Aralık 1977 tarihinde her yılın 8 Mart gününü “Kadın Hakları İçin Birleşmiş Milletler Günü” olarak kabul etmesi ile başlayıp süren çabaların sonucu olarak her yıl 8 Mart günü Birleşmiş Milletlere üye tüm ülkelerde “Uluslararası Kadın Günü” olarak kutlanmaya başlamıştır.

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Ülkemizde de her geçen yıl gerek kamu gerekse sivil toplum örgütlerinin katkı ve katılımları ile daha anlamlı ve amaca hizmet eder şekilde kutlanmaktadır.

Hem bir anne hem de iş yaşamında yer alması ile kadınlarımız ailenin temel taşı konumundadır. Kadınımızı kendi hakları ve bu hakların kazanımı konusunda desteklemek, kadınlarımızın ve analarımızın hak ettikleri değere sahip olmalarını sağlamak yalnızca kadınlarımızın sorumluluğuna bırakılamayacak kadar önemlidir. Bu konu toplumsal bir sorumluluktur ve toplumun her kesiminin çıkarınadır. Bu bilinçle toplumsal duyarlılığımızın artarak devam edeceğine olan inancımız sonsuzdur.

Türk gelenek örf ve adetlerinde hak ettiği yeri almış olmasına karşın zamanla yıpratılıp değiştirilerek kadını ikinci plana atan anlayışla mücadele, toplumsal refah, huzur ve barışın bir gereğidir.

Türk Medeni Kanunu, Ailenin Korunmasına Dair Kanun gibi yasal açıdan da kadının toplumsal yaşam standardını arttırmaya yönelik hukuki düzenlemeler yapılmış olmasına karşın bu hukuki düzenlemelerin uygulanması da önemli bir konudur. Bu açıdan kadınımızın eğitimli, bilinçli, talepçi bireyler olması önem kazanmaktadır.

Kadının sorunu, toplumun sorunudur noktasından hareketle, kadın ve erkek ayırımı gözetilmeyen bir birlikle hakça paylaşılmış mutlu yarınlar dileriz

 

 

 

 

                                                                                                            Hüseyin ŞENER

Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar

     İl Müdürü