Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Avrupa Birliği’nin finanse ettiği Nevşehir Karasoku Çok Yönlü Destek Merkezi’ni açıyor.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Christian Berger, Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş ve SGDD Genel Koordinatörü Sayın İbrahim Vurgun Kavlak'ın katılımıyla gerçekleşecek olan açılış töreninde merkezin faaliyetleri tanıtılacak ve Nevşehir’deki sığınmacılara ve proje kapsamında onlara verilen hizmetlere ilişkin bilgileri içeren bir sunum gerçekleştirilecek. 
 
Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) Avrupa Birliği’nin finanse ettiği “Türkiye’deki Uluslararası Koruma Başvurusu Sahipleri için Koruma Mekanizmalarının Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Nevşehir Karasoku Çok Yönlü Destek Merkezini açıyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Christian Berger, Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş ve SGDD-ASAM Genel Koordinatörü Sayın İbrahim Vurgun Kavlak’ın katılımıyla gerçekleşecek olan açılış töreninde merkezin faaliyetleri tanıtılacak ve Nevşehir’deki sığınmacılara ve proje kapsamında onlara verilen hizmetlere ilişkin bilgileri içeren bir sunum gerçekleştirilecek.
 
Avrupa Birliği’nin finanse ettiği ve bütçesi 7,5 milyon Avro olan “Türkiye’deki Uluslararası Koruma Başvurusu Sahipleri için Koruma Mekanizmalarının Güçlendirilmesi” projesi, 2016 yılı Kasım ayında SGDD-ASAM tarafından uygulanmaya başlanmıştır. Proje kapsamında Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Konya, Manisa, Mardin, Nevşehir ve Samsun illerindeki çok yönlü destek merkezleri ve Afyon, Aksaray, Bolu, Kayseri, Niğde, Sivas, Trabzon, Uşak ve Yozgat illerindeki saha ofisleriyle toplam 18 ilde mülteci ve sığınmacılara sosyal ve hukuki danışmanlık, psiko-sosyal destek, dil kursları, geçim kaynakları konusunda destek ve sosyal faaliyetler sunulmaktadır. Proje, mülteci ve sığınmacıların hak ve yükümlülüklerine dair farkındalığı artırmayı; koruma mekanizmalarına yönlendirmeleri; yerel koruma mekanizmalarını ve koruma hizmeti veren yerel otoriteleri desteklemeyi ve ev sahibi topluluk ile mülteciler arasındaki toplumsal uyumu artırmayı hedeflemektedir.
 
SGDD-ASAM Hakkında:
Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) 22 Aralık 1995 tarihinde Ankara’da kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak faaliyete geçmiştir. SGDD-ASAM’ın temel amacı Türkiye’de yaşayan mülteci ve sığınmacıların karşılaştıkları sorunlara çözümler üretmek, temel ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olmak ve temel hak ve hizmet erişimlerine destek olmaktır. Kuruluşundan bu yana SGDD-ASAM sığınmacılara psiko-sosyal destek sağlamaktadır. Bunların yanısıra farkındalık artırıcı çalışmalar yaparak ilgili makamların dikkatini mülteci ve sığınmacıların sorunlarına çekmeyi amaçlamaktadır. SGDD-ASAM’ın İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile protokolü bulunmakta ve faaliyetlerini bu çerçevede yürütmektedir.