ŞİFA MEYDANI PARK DÜZENLEMELERİNDE SONA GELİNİYOR

Nevşehir Belediyesi tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi civarında  oluşturulan Şifa Meydanı çevre düzenlemesi ve yol genişletme   kapsamında yeşil alanların düzenlenmesine yönelik  çalışmalar aralıksız sürüyor. 35 bin metrekarelik bir alandaki yeşil alan ağı oluşturulması ile 5 bini aşkın fidan ve çeşitli türde süs bitkisinin de ekimi tamamlandı.

Nevşehir Belediyesi tarafından Devlet Hastanesi Şifa Meydanı’nda 320 bin metrekarelik bir alanı içine alan yol genişletme ve çevre düzenleme çalışmaları bünyesinde bir süre önce başlatılan ve içerisinde bir de çocuk parkının da bulunduğu 3 ayrı alandaki yeşil alan ağının oluşturulmasına dönük çalışmalar hızla devam ediyor.

Hayırsever işadamı Ulutaş ve Erkan Dirlik tarafından aileleri adına yapılan Şifa Camii’ nin de yapım çalışmalarının sürdürüldüğü düzenleme çalışmaları çerçevesinde, caminin hemen alt bölümünde yer alacak ve Nevşehir Belediyesinin kontrolünde bulundurulacak 22 yatak kapasiteli dinlenme merkezinin de yapımı aralıksız sürüyor.

Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi,  Sağlık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Merkezi ve Verem Savaş Dispanseri’ nin giriş kısımlarındaki yeşil alanda yoğunlaşan çalışmalarda da onlarca süs bitkisi ve fidanın da ekimi, Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince bir süre önce tamamlanırken, yeşil alan ağına dahil alanlarda oturma bankları, kamelya, yürüyüş yollarının da yapımı önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete kazandırılacak.