Şiir Yarışması Şartnamesi Belirlendi

NEVŞEHİR(MHA) 51. Ulusal 25. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Ve Kültür Sanat Etkinlikleri Çerçevesinde Düzenlenen Şiir Yarışmaları Şartnamesi belirlendi.

15-18 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde ‘Hece Vezni Ve Serbest Vezin’’ Dallarında şiir yarışmaları düzenlendi. Her iki yarışmanın konusu; “Gönül Dünyadan büyük ve zengindir” olarak tespit edildi.

Yarışmaya Katılma Koşulları; Yarışmaya katılan şiirlerin hiçbiri yayınlanmamış  olması ve bir yarışmaya katılmamış olması gerekir, Yarışmalara en çok üç şiir ile katılına bilir. (ayrı, ayrı), Yarışmacılar şiirlerinde açık isim ve mahlaslarını kullanmayıp rumuz kullanacaklardır,

Yarışmacılar şiirlerini daktilo, bilgisayar veya okunaklı olarak el yazısı ile yazabilirler. Şiirler ayrıca Cd ile gönderilecektir. Yarışmacılar ad, soyadı, mahlası, özgeçmişi ve tebligat için açık adresi ve telefonu yazarak bir zarfa koyup zarfı kapatacaklar ve üzerine’’Rumuzu, şiirin adını ve hangi dalda yarışmaya katıldıklarını yazacaklar, üzerine yine sadece ‘’Rumuz’’  yazılı ikinci bir zarfa şiirini koyarak kapatacaklar. Her iki zarfı üçüncü bir zarfın içine koyarak 20 Haziran 2014 tarihine kadar Hacıbektaş Belediyesi’ne teslim edecekler. Şiirlerini posta yolu ile gönderecek yarışmacıların bu tarihi dikkate alarak birkaç gün önceden göndermeleri önerilir.

Teslim edilmiş şiir zarfları ile rumuz zarfları ayrılarak şiir zarfları 01 Temmuz 2014 tarihine kadar Jüri Üyelerine bir tutanakla teslim edilecektir. Jüri değerlendirmesini yaparak şiirlerle rumuzları yazılı tutanağı 01 Ağustos 2014 tarihine kadar Hacıbektaş Belediyesine teslim edeceklerdir. Yarışmanın sonucuwww.hacibektas.bel.tr internet adresinden duyurulacak.

Hacı Bektaş Veli Anma Kurulu kendisinde bulunan rumuz zarflarını açarak dereceye girenlere ödüllerin verilmesi konusunda tebligatta bulunacak.

Her iki yarışmada birincilik ödülünü kazanan şiirin sahibi, şiirini 16 Ağustos 2014 tarihinde saat 10’00 da Cumhuriyet  Meydanında yapılacak olan açılış programında alacaklar.

1.ye 600 TL, 2.ye 500 TL, 3.ye 400 TL, 2 Tane Mansiyon olarak tespit edildi.