NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı haksız rekabetle mücadele yazılımının kullanımında muhasebeci ve mali müşavirlerin karşı karşıya kaldığı sorunları soruları ve cevapları ile yanıtlıyor.

Bu konuda oda üyelerinin oda başkanlığına yönelttikleri sorulara cevap veren Nevşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığının konuya dair açıklamaları Şöyle:

Soru 1 : Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımının Kullanımında Teknik Açıdan Sıkça Sorulan Sorular Ve Cevapları Sözleşmeleri Tıkladığımda Hiç Bir Şey Olmuyor?.

 

Cevap 1: O Sözleşmeler yeni bir sekme olarak açılır. Kullandığınız browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome...) yeni sekme açmaya izin vermiyor olabilir. Sözleşme linkinin altında yer alan resimli talimatları takip ederek giriş yapabilirsiniz. 

Soru 2: Sözleşmeler Ekranı Boş Beyaz Bir Sayfa Olarak Geliyor, Çeşitli Hatalar Veriyor?

Cevap 2: Windows XP altında Internet Explorer desteklenmemektedir. Google Chrome ya da Mozilla Firefox ile deneyiniz. Yeni Sözleşme Girişinde "İlzama Yetkili Olduğunuz Kurum/Kuruluş Kaydına Ulaşılamamıştır. Lütfen Odanız İle İrtibata Geçiniz" Mesajı Alıyorum. Bu durumla karşılaştığınızda Odanız üye birimine durumu iletip, bilgilerinizin güncellenmesini sağlamanız gerekmektedir.

Soru 3: Sözleşme Girişinde Hata Yaptım Ve Onayladım. Nasıl Düzeltebilirim?

Cevap 3: Güvenlik gerekçesiyle değişikliğe izin verilmemekte, ilgili sözleşmeyi iptal etmeniz gerekmektedir. o Sol menüde bulunan Sözleşme Listesi'ni tıklayarak, listenin sonunda bulunan simgeyi (mavi dişli) tıklayıp en alttan İptal' i seçerek iptal edebilirsiniz.

Soru 4 : Sözleşme Girişinde Sonraki Adım Butonuna Basmama Rağmen İlerlemiyor?

Cevap 4 : Girilmesi gereken alanlardan herhangi biri boş, eksik ya da hatalıysa sonraki adıma geçmez. Giriş kutularının yanındaki hata/uyarı mesajlarını kontrol edip sorunu görebilirsiniz.  Mükellefimin Şube Sayısını Girmek İstiyorum Ama Bununla İlgili Alan Yok?. Sayfadaki Tabi Olduğu Usul bilgisini doğru seçtiğinize emin olun.

Soru 5 : Mükellefimin Defterini Tutmuyorum. Tek Seferlik İşler İçin Nasıl Sözleşme Girebilirim?

Cevap 5 : 2.sayfada bulunan Tablo I (Defter Tutma) yazan yerin sağındaki turuncu renkli butonu tıklayarak yapabilirsiniz. Sözleşme Ücretini Asgari Ücretin Üstünde Girmeme Rağmen Onay Gerekçesi Soruyor. Sözleşme ücretine yıllık tutar girmelisiniz. 

Geçen Yıl Başka Bir Meslek Mensubu, Mükellefimle Haksız Bir Şekilde Sözleşme Yaptı. Bunu Sisteme Girmek İstiyorum. Haksız rekabet sistemi 2015 yılı ve sonrasını kapsamaktadır. Odamıza bir şikayet dilekçesiyle durumu bildirebilirsiniz.