NEVŞEHİR(MHA) Emniyet Teşkilatının vatandaşlarımıza yönelik hizmet sunduğu en önemli alanlardan birisi de 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezleri, bilinen adıyla Emniyet Haber Merkezleri. Emniyet Teşkilatı, yurt çapında vatandaşlarımızın polise daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak için teknolojinin getirdiği iletişim ve haberleşme sektöründeki yenilikleri bünyesine katarak ilerlemekte.         

Bu yeniliklerden birisi de “155 SMS” hizmeti. 155 SMS servisinin hayata geçirilmesiyle ilgili en fazla talep engelli vatandaşlardan gelmekte. 155 SMS ihbar servisinin kullanımının engelli ve diğer vatandaşlara sağlayacağı en önemli yararlardan birisi, zor bir durumla karşılaştıkları zaman, telefonundan SMS (Kısa Mesaj) göndermek suretiyle ihbar veya şikayette bulunabilecek olmaları. SMS hizmeti sayesinde engelli vatandaşlarımız, polisin kendisine bir SMS kadar yakın olduğunu bilerek, güvenlik hizmetini her koşulda almanın ve değerli birey olmanın öz güvenini yaşayacak. Emniyet Teşkilatı, vatandaşa verdiği önem ile de Engelsiz Türkiye Projesi kapsamında engellerden bir tanesini daha kaldırmış olacak.

Bu kapsamda acil durum, ihbar veya şikayetlerin cep telefonundan SMS (Kısa Mesaj) göndermek suretiyle iletilebilmesi için, Emniyet Genel Müdürlüğü ile işletmeci operatörler arasında alt yapı hazırlık ve uygunluk çalışmaları tamamlandı.

Bu bağlamda vatandaşların 155 Polis İmdat Acil Çağrı kısa numarasını kullanmak suretiyle cep telefonundan acil durumlarda, ihbar veya şikayette bulunabilmesi amacıyla 155 SMS servisi, 01 Şubat 2014 tarihinden itibaren kullanıma açıldı.

Vatandaşlar cep telefonlarının SMS kısmında ihbar veya şikayetle ilgili bilgiler yazıldıktan sonra 155’e göndermek suretiyle ücretsiz olarak mesaj iletebilecekler. İlk etapta SMS ihbarlarına interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından SMS içeriğine ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmekte. SMS’ ler hangi konumdan gönderilmiş ise o coğrafi konumdaki İlin 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine iletilecek.