Engellilerin yaşantılarını kolaylaştırmak için kaldırımlarda düzenleme yapılmasına rağmen, problemler sona ermiyor. Engelli rampalarının önünün araç parklarıyla kapatılması hem yayaların hem de özürlü vatandaşların geçişinde sıkıntı meydana getiriyor.

Nevşehir'de yaya geçidine bırakılan araçlar hem yayalara hem de özürlü vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Araç parklarıyla adeta geçilmez hale gelen Nevşehir Caddeleri üzerinde bugün objektiflere yansıyan bir kare pes dedirtti. Cadde üzerinde park eden bir otomobil sürücüsü hem yaya geçidini, hem de engelli vatandaşların geçiş yaptığı rampayı kapattı.

Nevşehir Belediye Caddesi cami cedit mahallesinde yolun karşısına tekerlekli sandalyesi ile geçmek isteyen engelli iki çocuk malesef  yaya geçidine bırakılan araç nedeni ile soğukta uzun süre beklemek zorunda kaldılar. 

Bu duruma şahitlik eden vatandaşlar kendileri ve engelliler için yapılan Yaya geçidinde yolun araçlar tarafından kapatılmasına tepki gösteriyor. Tepkili vatandaşlar ise  “Böyle şey olur mu? Kaldırım geçişini kapatmış yetmezmiş gibi, birde engellilerin geçeceği rampayı kapatmışlar. Soğuk havada dakikalarca bekledi. Böyle sorumsuzluk olur mu?” diye konuştular.

Nevşehir'de her geçen gün sayısı artan otomobiller beraberinde park sorununu da getiriyor. Park yerlerinin yetersiz olması sebebiyle çoğu vatandaş boş bulduğu yere aracını çekiyor. Ama bu asla geçici ve kabul edilebilir bir durum asla değil. İşte yayalar ve özürlü vatandaşlar için yapılan geçiş yerlerine park edilen araçlar vatandaşların tepkisini çekiyor. 


 Engelliye; Lütfen Engel Olmayın!!!

Nevşehir genelinde bulunan caddelerdeki, yaya geçişleri üzerine bırakılan araçlara tepki gösteren vatandaşlar, sürücülerin biraz daha dikkatli olmalarını istedi. Yaya geçidini kullanamayan vatandaşlardan Ercan Kahraman, kendilerinin yaya geçidinden geçemese bile bir başka yerden geçmesinin mümkün olduğunu, ancak özürlülerin bu kadar şanslı olmadığına dikkat çekti. Kahraman, "Bu kadar düşüncesizce yapılan hareketin tek cevabı eğitimsizliktir. İnsanların düşüncesizce hareketleri yayaları ve özürlü vatandaşları zor durumda bırakıyor. Buraya park edinceye kadar biraz yürümeyi göze alıp araçlarını başka yerlere park edemiyorlar. Bu sürücülere sadece üzülüyorum." dedi. 


İşte en son bugün Nevşehir Belediye Caddesi Cami Cedit mahallesinde yaşanılan bir olay. Resimde de görüldüğü üzere Yaya geçidine park eden sorumsuz sürücü özürlü insanlarımızı bu soğukta işte böyle çaresiz beklettiler.