Nevşehir Devlet Hastanesi kış mevsimin gelmesiyle beraber  evsiz vatandaşların sığınağı haline geldi. Soğuktan korunmak için Devlet Hastanesi’ne sığınan evsiz vatandaşların tek istediği kışı geçirebilecekleri sıcak bir yuva. 

Nevşehir'de zihinsel engelli olduğu belirtilen yaşlı bir adam 5-6 günden bu yana Nevşehir devlet hastanesinin acil servisine yatıp kalkıyor.

Evsiz ve kimsesiz olduğu belirtilen yaşlı bir vatandaşımızın acil servisteki girişte bekleme salonunda kaldığı ve sandalyelerin üzerinde yattığını kaydeden bir FİB Haber okuyucumuz, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediye görevlileri başta olmak üzere yetkililerden yardım istediklerini söyledi.

Öte yandan yine başka bir evsiz vatandaşımızda Yaz aylarında parklarda yaşadıklarını fakat kışın sığınacak bir yer bulamadıkları için hastaneye geldiklerini ifade ederek devletin kendilerine sahip çıkmasını bekliyor.

Nevşehir'de yaşayan evsiz vatandaşlar kış mevsimin gelmesiyle beraber sığınacak sıcak bir yuva arıyor.  Bu soğuk kış günlerinde Nevşehir Devlet Hastanesi adeta evsiz ve kimsesiz vatandaşların sığındıkları bir liman haline geldi. Sıcaklığın geceleri -10 dereceye kadar düştüğü Nevşehir’de ısınmak için Acil servise gelen kimsesiz vatandaşların sayısının yağışlı ve çok soğuk gecelerde dahada arttığı ifade ediliyor.


Nevşehir'de özellikle soğuk kış günlerinde sokakta kalanlar için 'Kimsesizler Evi' olmayışı bu konuda ki bir eksikliğide tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi. FİB Haber Merkezi olarak sokakta kalan vatandaşlar için "Kimsesizler Evi" projesinin biran önce faaliyete geçirilmesini bekliyoruz.
Zira kimsesiz yada evsiz bayanlarımız için Bayan sığınma evimiz var ama evsiz erkek vatandaşlarımız için maalesef ilimizde böyle bir barınma yeri yok.

Bu arada Nevşehir Devlet Hastanesi yöneticilerine evsizlere sıcak yer olarak kapılarını açtığı içinde teşekkür ederiz.

Sözün bittiği yerde, Rabbim, Bu soğuk kış günlerinde Kimseyi evsiz-barksız, aç-açık ve yakacaksızbırakmasın. AMİN ..