Nevşehir merkez, kasaba ve köylerinde görev yapan imam-hatip, müezzin-kayyım, Kur'an kursu öğreticileri ve öğrencilerle vatandaşlar tarafından okunan 246 hatm-i şerif, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen elim kaza sonucu hayatını kaybedenlerin ruhlarına bağışlandı.
Hatm-i şeriflerin duası için Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde program düzenlendi. Burada konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk, "Manisa ili Soma ilçesinde meydana gelen elim kaza, millet olarak yüreğimizi dağlamıştır. Hayatını kaybedenlere Cenabı-ı Allah'tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyor, toprak altında kurtulmayı bekleyen kardeşlerimizin de hayırlısıyla aramıza katılmasını canı gönülden ümit ediyoruz. Nevşehir İl Müftülüğü olarak kederli ailelerin, sevenlerinin acılarını paylaşmak ve hayatını kaybeden kardeşlerimize de rahmet olmak üzere hatimler okuyarak, Kapadokya Kültür Merkezi'nde duasını icra edeceğiz." dedi.

Görevliler tarafından okunan hatmi şerifin duasını İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptı. Müftü Öztürk'ün, "Allah, okunan hatmi şerifleri kabul eylesin. Ölenlere rahmet, kalanlara sağlık ve afiyet ihsan eylesin. Yüce Allah memleketimizi ve biladı İslam'ı böyle acı ve feci kazalardan muhafaza eylesin." diyerek, yaptığı hatim duasına katılanlar gönülden "amin" dedi. Nevşehir'de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan duanın haricinde merkez, kasaba ve köylerde Soma faciasında hayatını kaybeden işçilere ithafen okunan 100 hatmin duaları da yapıldı.