Sonuçlar 19 Eylül’de Açıklanacak

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Müftülüğü tarafından bu yıl kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle düzenlenen hutbe ve şiir yazma yarışmalarında takvim 19 Eylül 2014 tarihinde sona erecek.  

Yarışmaya katılacak görevliler, eserlerini 09 Haziran 2014 Pazartesi günü mesai bitimine kadar il ve ilçe müftülüklerine, ilçe müftülükleri de 20 Haziran 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar il müftülüklerine teslim etti. 

İl müftülükleri seçici kurullarını toplayıp gerekli çalışmalarını yaparak, il birincilerini 18 Temmuz 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar belirledi ve metinleri 25 Temmuz 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar Din Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderdi. Yüksek Seçici Kurul, eserlerin incelenmesini 19 Eylül 2014 Cuma gününe kadar sonuçlandıracak ve Türkiye 1.2. ve 3’üncüsünü belirleyecek. 

Söz konusu yarışmada Hutbe dalında; Allah’a ibadet ederek yetişen genç,  Asr-ı saadet gençleri ekseninde örnek insan tasavvurumuz, Gençlik camide, Toplumun kalbinin attığı yer: Camiler, Camilerin imar, inşâ ve bakımı, Toplumun inşasında caminin rolü, Sosyal hayatın merkezi “Yaşayan Camiler” konuları belirlenmişti.

Öte yandan Şiir yazma dalında ise yarışmacılar; Cami, cemaat, ibadet, Cami ve Gençlik,  dini temalı diğer konularla ilgili şiirlerini yazdı. Yarışmanın sonucunda Birinciye 3 Bin TL İkinciye 2 Bin TL,  Üçüncüye ise 1.000 TL ödül verilecek.