Nevşehir genelinde başta özürlü öğrencilerin taşınması olmak üzere  İl geneli taşımalı  öğrenci taşıyan şirketler üç aydır ücretlerini alamıyor.

Dün itibari ile bir kısım şirket şoförleri üç aydır Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrenci taşımaları ile ilgili paramızı ödemiyor,
 bizler başta mazot olmak üzere, servislerimizde ki görevlilerinin maaşlarını ödeyemiyoruz mağduruz derlerken, bu sorunlarının çözümü noktasında Türk Eğitimsen Nevşehir Şubesinden destek istemekle beraber , konuya el atmaarını istemişlerdir.

Mağdur şirket şoförlerinin Türk Eğitimsen Nevşehir şubesini ziyaret etmesi ile beraber haberdar olan  şube Başkanı Mustafa UĞUR başta Nevşehir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmüş ve sorunun doğru olduğu teyit edilmiştir.


Edinilen bilgilere göre İlgili firma ve servis araçları için ödenek gelmesinde gecikme olduğu bildirilirken, aynı günün mesai bitiminde Özürlü öğrenci taşıma ücretlerinin ve taşımalı öğrencilere verilene yemek ücretlerinin geldiği, diğer Ortaokul öğrenci taşıma servis ücretleri için çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir.


Ciddi bir skandal olarak gördüğümüz ödenek sorununu eğitime bakışın bir göstergesi olsa gerek.

Konu takibimizdedir.

ilgililere saygı ile duyurulur.