Sri Lanka'nın Sabaragamuwa Eyaleti Başbakanı Mahiepala Herath, "Türkiye ile Sri Lanka arasındaki ilişkiler aslında yeni değil 400 yıllık bir geçmişi var" dedi.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı ziyaret eden Herath'a, Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratne ve Nevşehir Fahri Konsolosu Mahmut Uluer de eşlik etti.

Herath, Nevşehir'e yeni atanan fahri konsolos Uluer'i ziyaret etmek için geldiği Kapadokya'yı ilk defa gördüğünü söyledi.

Sri Lanka'nın Türkiye ile her türlü ticari ilişkiye açık olduğunu dile getiren Herath, şöyle devam etti:

"Türkiye ile Sri Lanka arasındaki ilişkiler aslında yeni değil, 400 yıllık bir geçmişi var. Türkiye'deki fahri konsoloslarımızın da Sri Lanka da yatırımları var. Bunlar aracılığıyla da ilişkilerimizi pekiştirmeye çalışıyoruz. Turizm ve değerli maden alanında iş birliğimiz var, bunlar devam ediyor."

Vali Ceylan da Kapadokya bölgesinin konumu itibariyle bir kültür başkenti olduğunu söyledi.

Kapadokya'nın dünyanın her yerinden turist alan bir bölge olduğunu ifade eden Ceylan, "Kapadokya Türkiye'nin önemli bir noktası ve bir kültür başkenti. Bu açıdan sizleri burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Sri Lanka'dan bölgemize önemli sayıda turist gelmekte. Temennimiz önümüzdeki süreçte bu sayının artmasıdır."

Vali Ceylan, Herath'a Avanos çamurundan yapılan çini tabak hediye etti.