Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği’nin başvuru sahipliğini yaptığı, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği ve Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi’nin ortak  ve Nevşehir Belediyesi ile Nevşehir İl Özel İdaresi’nin iştirakçı olarak yer aldığı “STK’larla Yerel Meclis İzleme ve Eğitim” projesi  kapsamında ilk eğitim çalışmalarına başlandı.

Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler-2 Yerel Düzeyde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nin Güçlendirilmesi Ortak Programı (BMOP) hibe katkısı ile ortaya konulan proje,  Birleşmiş Milletler, İçişleri Bakanlığı ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) ortaklığı ile yürütülen bir ortak proje konumunda. Ortak Program ayrıca Kadın STK’lar, taban örgütleri, ulusal ve yerel düzeydeki devlet kurumları ile yapılacak yerel çalışmalar sonucunda, yerel yönetim planlama süreçlerine cinsiyet eşitliğinin dahil edilmesiyle, kadın dostu kentlerin oluşmasına zemin hazırlayan bir ortamın geliştirilmesini de amaçlıyor.

Proje kapsamında ortak ve iştirakçı kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile “İletişim” konusunda eğitimler tamamlandı.  Proje de daha sonra Savunuculuk, Kampanya ve Lobicilik eğitimleri verilecek.

Bu eğitimler tamamlanmasının ardından yerel meclis izleme komisyonu oluşturulacak. Belediye meclisi ve il genel meclisi  çalışmaları da takip edilerek , oluşturulacak 3 kişilik komisyon ile toplumsal cinsiyet bakış açısının daha da yaygın hale getirilmesi öngörülüyor.