Öncelikle bizler Kaza ve belanın Allah'tan geldiğine inanan ve iman eden insanlarız.Elbette başımıza gelen kaza ve müsibetlerden dolayı illaki bir sebep sonuç ilişkisi doğacak.Dünkü kaza sonrası şimdi heryerde kazaya ilişkin sebepler sıralanıyor işte: Hava çok sisliydi görüş mesafesi kısıtlı idi, Tır'ın Otobüs önüne aniden çıkması, Aşırı hız, uykusuzluk, dikkatsizlik, kontrolsüzlük ... maddeler sıralanabilir.

 Her Müslüman, kadere, hayır ve şer her şeyin Allah'tan olduğuna inanmakla mükelleftir.  Ama ,Kadere rıza ile kazaya rıza aynı anlama mı gelmektedir?Kader, Allah’ın ezelî ilmiyle bildiği bütün her şeyin bir programıdır. Kaza ise, bu programın ilahî kudret tarafından uygulamaya konulmasıdır. Bu farklı konumlarına rağmen, bunlardan birine rıza göstermek diğerine de rıza göstermek manasına gelir. 

İslam'ın bütün emir ve yasaklarını görmezlikten gelip sadece kadere sımsıkı bir biçimde sarılmak, sorumluluktan kurtulmak ve suçu üzerinden atmak için ilahi takdire sığınmak, İslam'ı bir bütün olarak göz önünde tutan aklı başında bir Müslüman'ın yapacağı bir şey değildir.Çalışmayı, tedbir almayı ve çare aramayı ihmal etmemek şartıyla, kadere iman, insana huzur ve güven verir. Onu gereksiz vesvese ve vehimlerden, sakıncalı kaygı ve tasalardan kurtarır. Bu bakımdan kadere iman lüzumlu olduğu kadar da faydalıdır. Zor zamanlarda insanı ayakta tutar, yıkılmasına mani olur. Onun için güç ve zindelik kaynağı olur.

İleriye dönük tedbir alan ve planlar yapanların da gereksiz vesveselerden ve kaygılardan kurtulmaları için kader inancına ihtiyaçları vardır.

Kazayla ilgili Suçulular ayağa kalksın...!  Suçlu kim ayağa kalksın! İşte Şok Gerçekler...
Nevşehir de 3 kişinin hayatını kaybettiği 23 kişinin yaralandığı dünkü kaza ne ilkti böyle giderse nede son olacak... İşte size bir çırpıda sayacağımız o kazalardan sadece bir kaçı ve yiten onca canlar ...

Kim Dur Diyecek? Bu vebaldir...


Tarih: 31 Aralık 2013- " 2 Ölü 2 Yaralı " Nevşehir-Aksaray karayolu 5. kilometresinde meydana gelen kazada, Nevşehir’den Aksaray istikametine gitmekte olan Osman Uğur yönetimindeki 50 SA 728 plakalı otomobil, Acıgöl’den Nevşehir’e gelmekte olan Acıgöl Belediye Başkanlığına ait Ramazan Yalçın’ın (45) kullandığı 50 LD 555 resmi plakalı otomobille çarpışmış ve kazada 50 SA 728 plakalı otomobilin sürücüsü Osman Uğur olay yerinde hayatını kaybederken, aynı araçta bulunan Mustafa Uğur (83) ile Hatice Uygun (24) ve 50 LD 555 plakalı resmi aracın şoförü Ramazan Yalçın yaralanmıştı.Nevşehir-Aksaray karayolunda iki aracın çarpışması sonucu ağır yaralı olarak Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve Acıgöl Belediyesi’nde makam şoförü olarak görev yapan Ramazan Yalçın (45), tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Tarih: 24 Mart 2014-" 1 Ölü 2 Yaralı " Nevşehir Sanayi Esnaflarından Hurşit Yiğit'in oğlu Furkan Yiğit (16) geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti. Nevşehir'den Acıgöl ilçesine gitmekte olan Mustafa Taşdirek yönetimindeki 50 AZ 598 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetini yitirerek karşı yönden gelen Cengiz Atay'ın kullandığı 42 ST 373 plakalı kamyonet ile çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Mustafa Taşdirek (18) ile yanında bulunan Furkan Yiğit(16) ve Cengiz Ata(34) kaza yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Nevşehir İ.Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan Furkan Yiğit yapılan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti. Kamyonet sürücüsü Cengiz Atay, kazadan yara almadan kurtuldu.

Tarih: 06 Ekim 2014- " 2 Ölü"  Nevşehir’in Acıgöl ilçesi çevre yolunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre, Ankara yönüne gitmekte olan sürücüsü belirlenemeyen 34 RE 828 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmekte olan amca çocukları olduğu belirlenen Yasin Gezer (20) ile Mete Nuh Gezer'e (6) çarptı. Kazada, Yasin Gezer ile Mete Nuh Gezer olay yerinde hayatını kaybetti. 

İHMAL Mİ VAR ? YOKSA ...

Evet bir çırpıda saydıklarımız bu elim kazaya en son dün 3 kişinin hayatını kaybettiği yeni bir kaza daha eklendi.Peki bu kazalara kim dur diyecek? Bu kazaların perde arkası gerçekler neler?

Vatandaşlarımızdan FİB Haber Merkezimize gelen çok sayıda ihbar ve açıklamalar sonrası bu haberi yapmak artık bize görev olmuştu. Zira kazanın ardından çok çarpıcı şok iddialar gündemimize bomba gibi düşmüştü. Nevşehir'i çevre illere bağlayan en önemli ve en çok yoğunluk arz eden karayoluydu Nevşehir- Ankara, Nevşehir-Acıgöl, Nevşehir -Aksaray yolu ...Ve bu yolda onlarca insan hayatını kaybediyordu. Oysa Nevşehir-Niğde ve Nevşehir-Kırşehir ana yolunu birbirinden ikiye ayıran refüjde yüksek metal bariyerler ile kapatılırken en önemli Nevşehir-Aksaray yolu üzerine neden bu metal bariyerler konulmadı ?  İşte aslında herşey bu noktada başlıyor...Nevşehirli Bir duyarlı vatandaşımız FİB Haber merkezine yaptığı açıklamasında bakın hangi gerçekleri gün yüzüne çıkartıyordu...

Acıgöl yolu üzerine Acilen metal bariyerler yapılmalı ...!

Nevşehirli Sanayici iş adamı Ahmet Daldiken en son dünkü kaza sonrası açtı ağzını yumdu gözünü ve tüylerinizi diken diken edecek çarpıcı açıklamalar ve iddiaları ilk kez www.fibhaber.com a teker teker saydı... Yaklaşık bir yıl önce topladığı 2500 imza kampanyası ile Kayseri Karayolları 6.Bölge Müdürlüğüne bizzat giderek Nevşehir-Acıgöl karayolu üzerine acilen metal yüksek bariyerle kapatılması için müracaat ettiğini fakat ne hikmetse bu konuda sanki birileri engel oldu ve bu bariyer yapılmadı. Sonuçta bu yolda onlarca canlar kaybettik beraberinde hüzün gözyaşı...
İşte kendisi ile yaptığımız o ibretlik röportajı ilk kez www.fibhaber.com da yayımlıyoruz...

Şimdi merak ediyoruz ve soruyoruz ?- Nevşehir- Acıgöl yolunda refüj üzerine metal banketler yapılması için daha kaç can hayatını kaybedecek ? FİB Haber Merkezi olarak burnumuza çok pis kokular geliyor... Haber merkezimizi Onlarca arayan duyarlı vatandaşlarımız Bu yolla ilgili çok ciddi iddialarda bulundular. Gerçekte bu yol üzerine banket yapılmayışının gerçek sebebi ne ? Yoksa bir RANT kaygısımı yatıyor ?

Şimdi yapılması gereken biran önce bu yola acil metal yüksek banketlerin yapılması. Yoksa burada meydana gelecek tüm kazaların vebalini kimse taşıyamaz...Bizden söylemesi...

Unutmadan FİB haber Merkezimizi arayan Tepeköy, Topaç, Karapınar, Karacaören,Tatlarin ve Acıgöllü çok sayıda vatandaşlarımız Nevşehir-Acıgöl arası karayoluna ÖLÜM YOLU Adı verdiler.