İstanbul Sultanahmet'teki patlamanın ardından Kapadokya bölgesindeki turizmciler tur iptalleriyle sarsıldı.

"İstanbul'un misafir odası" olarak gösterilen Sultan Ahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamada çok sayıda kişi hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı. Bombanın etkisiyle, turizmcilerin en büyük korkusu patlamanın ardından gelen organizasyon iptalleri.
 
TURİSTLER TEDİRGİN OLDU "İPTAL" TELEFONLARI PATLADI
 
CNN Türk canlı yayınına katılan bir turizm işletmecisi de yaşadıkları korkuyu anlattıktan sonra şunları söyledi:
 
"Yurtdışından birden fazla telefon geliyor. Ne olacağını merak ediyorlar. Birçok tur iptalleri oldu. Her saat bir iptal telefonu alıyoruz. Her yerden arıyorlar. Polis ve emniyet görevlileri hareket geçti"
 
"2016 YILI BİZİM İÇİN BİTTİ"
 
KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Öncelikle bu saldırıyı kınıyorum.... "Sultanahmet'te yaşanan patlama sonrası artık maalesef 2016'yı tamamen yok sayabiliriz. Hepimize büyük geçmiş olsun...."dedi.

Dinler, ölü ve yaralılara neden olan patlama Kapadokya bölge turizmine de ağır bir darbe vurduğunu söyledi.
 2016 yılı bu olayla bizim için bitti diyen KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Ne yazıkki Şimdi den iptaller almaya başladık." dedi.

Türkiye'de yaşanan terör olayları turizmi de vurdu...

PKK ve IŞİD'in gerçekleştirdiği terör eylemleri yabancı turistlerin Türkiye'yi tercih etmesini engelliyor.

TÜİK verilerine göre Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 gerileyerek 14 milyon 894 bine düştü. Uzakdoğu'dan gelen turistlerin yoğunlukla tercih ettiği Ürgüp Göreme bölgesinde ise otel doluluk oranları yüzde 50 azaldı. PKK ve IŞİD'in gerçekleştirdiği terör eylemleri yabancı turistlerin Türkiye'yi tercih etmesini engelliyor. Özellikle Suriye sınırında ve Güneydoğu'da yaşanan terör eylemleri sebebiyle Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Peri Bacaları'yla ünlü Kapadokya Bölgesi'ne gelen turist sayısı geçen yıla göre yarı yarıya düştüğü ifade ediliyor. Sektör temsilcileri önlem alınmazsa gelecek yılın da bu şekilde geçmesinden endişeleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı, haziran ayı giriş-çıkış yapan yabancı ve vatandaşlar verilerine göre 2015 yılı Haziran ayında ülkeyi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,89'luk bir azalışla 4 milyon 123 bin 109 oldu. Uzakdoğu ülkelerinden gelen turistlerin yoğunlukla tercih ettiği Ürgüp Göreme bölgesinde otel doluluk oranları geçen yıla göre yüzde 50'ye yakın azaldı. Durumdan şikâyetçi olan sektör temsilcileri, geçmiş yıllarda tam kapasiteyle çalıştıklarını belirtirken, 2015 yılının ilk 7 ayına bakıldığında durumun endişe verici olduğunu belirtti. Turizmde dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıdan dolayı daralma yaşandığına dikkat çeken Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler, son zamanda yaşanan terör faaliyetlerinin bu krizi etkilediğini kaydetti. Kapadokya'da 2 oteli bulunan Suat K. ise bir otelini turist olmadığı için kapalı tuttuğunu belirterek, “Turistler önceki yıllarda yer bulmak için kapıda odaların boşalmasını bekliyordu. Bu yıl durum çok kötü.” ifadelerini kullandı. Bölgedeki turizmciler, yaşanan düşüşü Türkiye'nin içinde bulunduğu terör eylemlerine bağlıyor. Dünyada da yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı turizmde bir daralma olduğunu söyleyen Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler, seyahate çıkan turistlerin harcamalarını daha az yaptığını belirtti. Dinler, IŞİD eylemleri yüzünden yüzde 80 Japon turist azaldığını söyledi.