Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, "Kasabamızın ana giriş çıkışları ve 10 önemli noktaya mobese sistemi, kameralar kuruluyor.Kasabamıza kurulacak olan kameralar,hareket sensörü,gece görüş özelliği ve plaka okuma sistemi gibi son teknoloji ile donatılmış bir sistem olacak. Kasaba halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz açıklamasında; Kasabayı daha güvenli hale getirmek için  mobese sistemi kurduklarını belirterek,  ''Güvenlik kalitesini büyük ölçüde artıracak olan Mobese kameraları 10 ayrı bölgeden izlenecek. 24 saat esasına göre, beldemizin en temel noktaları izleme altında tutulacak.Belediye hizmet binamızda bulunan ana komuta ve kayıt merkezi bu kameralar aracılığıyla, gece gündüz bütün alanlardaki hareketliliği , insanların hareketlerini ve meydana gelebilecek olaylardaki bulguları elde etmiş olacak. Sistemin gayesi, her türlü olaya karşı hızlı tedbir alınmasını sağlamak ve aynı zamanda internet üzerinden de yayın yaptığını ifade eden Belediye Başkanı Yılmaz, "Özellikle illerdeki  ve yurt dışındaki vatandaşlarımız girip beldeyi canlı vaziyette izleyebiliyor. Mobese halkımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim.’’ dedi 

Sulusaray belediyesi tarafında hayata geçirilen bu proje yaklaşık 300,000 Türk Lirası maliyeti olacak.Kameraların monte edileceği direklerin dikilme işlemi gerçekleştikten sonra montaj işlemine geçilecek,yaklaşık 15 gün içerisinde bu sistemin hizmete girmesi tahmin ediliyor.