Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz'ın özel girişimleri sonucu kasabaya kazandırılan Sıbyan Mektebi'nin açılışı dualarla yapıldı. Artık Sulusaray kasabasında küçük çocuklar tıpkı Osmanlı İmparatorluğu zamanında olduğu gibi dini eğitim alacak.

Sıbyan mektebi açılışına, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı,  Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Eski Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Taşçı, Nevşehir Birlik Vakfı Şubesi Başkanı Gürbüz Dinç ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün yaptığı duaların ardından Sıbyan Mektebi düzenlenen törenle açıldı.


Nevşehir Merkez İlçeye bağlı Sulusaray kasabası merkez Cami binasında eğitim gören minik öğrenciler, Sıbyan Mektebi Ana sınıfı öğretmeni Hacer Uzun nezaretinde önce İstiklal Marşını okudular ardından ezberledikleri duaları okudular.

Açılışa ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz,"Sulusaray Sıbyan Mektebi açılışını dualarla gerçekleştirdik. Rabbim evlatlarımızın ömürlerini bereketli, ilimlerini hayırlı eylesin. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, anaokulunun da hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

​AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk; Çocuklarımız manevi değerlerimizi, dinimizi ne kadar iyi bilirlerse geleceğimizin de o kadar sağlıklı olacağına inanıyoruz. Tarihimizden aldığımız ilhamla hayata geçirdiğimiz Sıbyan Mektebi'nin çocuklarımıza ve Sulusaray kasabamıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'de; "Bize göre geçmişini bilmeyen geleceğini şekillendiremez. 600 yıl ayakta duran, 3 kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu'nun eğitim sistemine baktığımızda Sıbyan Mektebi önemli bir yer tutuyordu. Sıbyan mektebi, Osmanlılarda geleneksel ilköğretim kurumudur. Bed-i besmele cemiyeti ya da amin alayı ile mektebe getirilen çocuklara ilkin besmele öğretilirdi. Okulu başarıyla bitirmiş sayılmak için, Kur’an'ı en az bir kez hatmetmek şarttı. Bu okullarda 5-6 yaşlarındaki çocuklara okuma, yazma ve dini bilgiler ile matematik dersleri verilirdi. Biz de Sıbyan Mektebi ile bizi bir arada tutan, harcımız çimentomuz olan, ecdat mirası olan bu değerlerimizi ayakta tutmayı, geleceğe taşımayı ve çocuklarımıza bırakmayı amaçlıyoruz. Sıbyan Mektebizi Sulusaray kasabamıza hayırlı olsun" dedi.

Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz'da açılışa katılım gösteren tüm Nevşehir protokolüne teşekkür ederek, "Sıbyan Mektebi ile ecdat mirası olan bu değerlerimizi ayakta tutmayı, geleceğe taşımayı ve çocuklarımıza bırakmayı amaçlıyoruz. Sıbyan Okulunu gelecek kuşaklar için açtıklarını söyledi.