Sulusaray SİT Sorunundan Kurtarılacak mı?

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkeze bağlı Sulusaray beldesi belediyenin girişimleri ile yılsonuna kadar Doğal SİT sorunundan kurtarılacak mı?.

Son yıllarda kasabadaki yerleşmenin Nevşehir’e doğru yöneldiğini ancak, doğal Sit sorunu nedeniyle yeni yapılaşmanın meydana gelemediğini kaydeden Sulusaray Eski Belediye Başkanı Sadi Yalbırdak, bu sorunun çözülmesi için Çevre Bakanlığına müracaatta bulunduklarını ve başvurunun sonucunun olumlu olmasını beklediklerini söylemişti.  

Belde de yeni imar tadilatı yapmaya da hazırlandıklarını ifade eden Sulusaray Eski Belediye Başkanı Sadi Yalbırdak, “Kasabamızda uzun yıllardır en önemli sorunlardan biri olan doğal Sit alanı sorununu aşmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar son yıllarda yapılan yapılaşma ile kasabamız Nevşehir’e doğru yapılanıyordu. Ancak doğal Sit sorunu nedeniyle yapılaşma durdu. Kasaba içerisinde de arsa bulmak oldukça güçleşti. Çevre bakanlığına bu konuda gerekli başvurumuzu yaptık. Bu yılsonuna kadar sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz” açıklamalarında bulunmuştu.

Eski belediye başkanı Yalbırdak döneminde başlatılan ve Beldenin en önemli sorunlarından biri haline gelen SİT sorunun kaldırılması konusunda Ak Partili Başkan Bayram Yılmaz’ın hangi girişimlerde bulunacağı şimdiler de merak konusu.