Hububatta zarar oluşturan süne zararlısına karşı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce mücadele çalışmaları devam etmektedir.

Konu ile ilgili olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Yaptığı Açıklamada Şunları Söyledi; "Süne zararlısı, kışı dağlarda meşe, geven, kirpi otu gibi bitkilerin altında geçiren ,ilkbaharda havaların ısınıp, sıcaklıklar 15 'c ye ulaşınca tarlaya göç eder.

               Tarla da beslenir çiftleşir ve yumurta bırakır. Yumurtadan çıkan yavru yeni nesil ergin böcek oluncaya kadar tarlada beslenir ve hasattan sonra tekrar dağlara çekilir.

              Süne mücadelesinin temelini oluşturan kıymetlendirme sürveyi arazi çalışmaları Valilik oluru ile 07.05.2014 tarihinde, 10 ekip ve 30 teknik personel ile başlamış ve 26.05.2014 tarihinde tamamlanmıştır.         

                Süne mücadelesinde İl genelinde 116 köyde 848.350 dekar hububat ekiliş alanında kıymetlendirme sürveyi yapılmıştır.Kıymetlendirme sürveyi kimyasal mücadele yapılması gerekebilecek tahmini alanı tespit etmek için yapılmaktadır"dedi.

             YILMAZ, Sünenin zarar vermiş olduğu buğdaydan ekmek, makarna yapılamayacağını ve tohumluk olarakta kullanılamayacağını ifade etti.

            Üreticilerimize, bereketli ve bol hasadlı tarım sezonu temennisinde bulundu.