Nevşehir İHH Koordünatörü Baki Öncel www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında;  Başlattığımız kampanya ile  Evlerinizde tarihi geçmemiş, bozulmamış, kırılmamış, akmamış ilaçlarınızı,kontrol edilmiş ve kolilenmiş şekilde İHH Nevşehir derneğimizde topluyor ve Suriye’ye götürüyoruz dedi.

Nevşehir İmam Hatip Lisesi öğrencileride kampanyaya tam destek oluyor.

Suriye'de savaş 5. yılına girerken ülkedeki insani kriz de gün geçtikçe şiddetleniyor. Suriye'de direnişçilerin kontrol ettiği bölgelerde ilaç ve gıda maddeleri eksikliği başlıca sıkıntılardan. Esad rejiminin sivil halka ölüm yağdırdığı Suriye'de bugüne kadar birçok hastane de rejim bombardımanına maruz kaldı. İlaç ve tıbbi malzeme eksikliği sebebiyle birçok kişi hayatını kaybediyor yada kalıcı olarak sakatlanıyor.

Türkiye'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları Suriye'de yaşam mücadelesi veren halkın ilaç ve Tıbbi malzeme ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla 'Suriye'ye ilacınla ilaç ol' kampanyası başlattılar.

Kampanya dahilinde evlerdeki ve sağlık kuruluşlarındaki tıbbi malzemeler toplanıp Suriye'ye gönderilerek Suriye içindeki hastanelere dağıtılacak.

Kampanya, bugüne kadar Suriye için yapılan en büyük ilaç ve tıbbi malzeme toplama kampanyası olma özelliği taşıyor. Kampanyaya Türkiye'nin birçok farklı ilinden çok sayıda Sivil toplum kuruluşu destek veriyor. STK'lar Türkiye'nin her ilinde büyük destek gören kampanya ile ilgili ortak bir açıklama yaptılar: İşte katılımcı STK'lar adına yapılan açıklama ve kampanya videosu:

SURİYELİ KARDEŞİNE İLACINLA İLAÇ OL

Suriye’de beşinci yılına tanık olduğumuz soykırım, katliam ve zulüm karşısında “bir vücudun azası” olarak sessiz kalmak istemediğimiz için  ve mazlum Suriye halkının acılarına, yaralarına ilaç olmak için Türkiye genelinde başlattığımız ilaç toplama kampanyasını herkese duyurmak istiyoruz. Ve diyoruz ki:  'Mazlumların Çığlıklarını Duymuyor musunuz ?

Değerli kardeşlerimiz; İnsanlık vicdanı, İslam inancı, Komşuluk hakkı gereğince bizler yanı başımızda yanan ateşin söndürücüsü olarak Allah'ın katında mes'ulüz. Bir zulme sadece dil ile tel’inde bulunmak ve gücümüz başka şekilde destek vermeye yetmesine rağmen bir anlık hüzün ve dua ile geçiştirmenin kifayet etmeyeceği kanaatindeyiz. Çünkü Yüce Allah Kitabı Kerimi’nde “Müminler o kimselerdir ki, bir zulme uğradıklarında birleşir yardımlaşırlar. (ŞURA 43)” buyurmaktadır.

Allah Rasulu (aleyhisselatu vesselam) ise  Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim, mümin kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim Müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. “buyurmaktadır. Allah Azze ve Celle'ye verecek bir hesabımız olsun istiyorsak Allah'ın bize yüklemiş olduğu sorumlulukları unutmayalım. Suriyeli kardeşlerimiz zorba ve zalim güçlerle imtihan olmakta, bizler de kardeşlerimizin acılarıyla imtihan olmaktayız. Yüce Allah’tan hayırlı bir son ile imtihanımızda bizleri muvaffak eylemesini dileriz.

Amacımız:

Türkiye genelinde faal olan Sivil Toplum Kuruluşlarının Suriyeli mustaz'af ve mahrum kardeşlerinin dertleriyle hemhal olmak, hasta ve yaralı olanlarının ilaç ihtiyaçlarını gidermektir. Bu kampanyadan haberdar olan herkesi kardeşlerinin acılarına ve yaralarına ilaç olacağımız bu hayır yarışına özel ve tüzel kişilik olarak davet ediyoruz.

Bu oluşum hiçbir mezhep, meşrep, siyasi kimlik içermemektedir. İslam kardeşliği ortaklığında Allah'ın rızasını uman her sivil toplum kuruluşu  bu çalışmada yer almaktadır.

Gayret bizden,Tevfik Allah’tandır.