NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Süt Birliği Olağan genel kurulu 26 Şubat 2015 Perşembe günü Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda yapılacak.

Süt Birliği Başkanı Mehmet Turhan, Nevşehir Süt Üreticileri Birliğinin 2014 yılı olağan genel kurul toplantısının 26 Şubat 2015 Perşembe günü saat 14.00 de Nevşehir Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapılacağını belirtti.

Genel Kurul Divanın teşekkülü ve divana evrakları imzalama yetkisinin verilmesi ile başlayacak. 2014 Takvim yılı Yönetim Kurulu ve denetleme kurulu raporlarının okunması, 2014 Takvim yılı YMM Raporunun okunması, 2014 Takvim yılı Birlik ve İktisadi İşletme Bilançosu ve gelir tablosunun okunması ile devam edecek genel kurulda Okunan raporlar, bilanço ve gelir tablosunun görüşmelere açılacak. Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin ayrı ayrı ibra edilecek. 2014 Takvim yılında Yönetim Kurulunca alınmış olan Üyelikten Çıkma ve Çıkarılma Kararlarının görüşülerek karara bağlanacağı genel kurulda Yönetim kurulunca hazırlanan 2015 yılı bütçesinin okunacak, Tüzel ve Gerçek kişiler için 2015 Yılı Üye aidatlarının belirlenecek. Harcırah, yolluk ve huzur ücretlerinin tespiti, birlik çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi ile fasıllar arasında aktarma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi ile bütçenin kabulü de genel kurulda gerçekleştirilecek. Her türlü devlet desteklemelerine, Üyeler adına müracaatların yapılması, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ödenmesi gereken bedellerinin birlik tarafından yatırılması, üyelerin birliğe olan borçlarının devlet destekleme alacaklarından mahsup edilebilmesi için Yönetim Kuruluna yetki verilmesi maddesi de genel kurulda ele alınacak.