Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Sayın Mustafa Aydemir öncelikle FİB Haber Merkezinin Nevşehir de gündemi belirlemesi ile gençliğimize,eğitime ve tüm manevi değerlerimize yönelik yapmış olduğunuz değerli çalışmalarınız dolayısıyla teşekkür ediyorum dedi.

 

Başkan Aydemir ; 2008 de yılında kurduğumuz Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şubesi olarak ilimizdeki Gençlerimiz ekseninde Eğitim konusuyla birlikte Manevi değerlerimizin korunması yaşatılması adına çalışmalar yapıyoruz ve bu tür yapılan tüm çalışmalarad a gönülden destek veriyoruz.

 

Aydemir,Bilimsel ve ilmi çalışmalar için Gençlerimizin önlerinin açılması gerekiyor.Bizler Dini farklılık gösteren tüm inanışlara saygılıyız aynı saygıyıda görmek istiyoruz. Eğitim’in içerisinin yüksek ahlak ve maneviyat ile doldurulmasını istiyoruz.Biz Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve çocuklarımızın müslümanca yaşamalarını istiyoruz dedi.

 

Özellikle günümüzde ne büyük acıdırki maalesef Anadolumuz göbeğinde ilimiz Nevşehir de Gençlerimizi uyuşturucu ve ahlaki çöküntü tehlikesi altında görmekteyiz. Sizlerinde FİB Haber de  yaptığı haberde bahse konu ettiğiniz Uyuşturucu kullanan gençlerimizin ne yazıkki ilimizde tahminlerimizinde üstünde çoğunlukta olduğu gerçeği ile bir an önce Gençlerimizi çocuklarımızı bu tehlikeden uzak tutmalıyız.Biz Derneğimiz ve şahsım adına bu tür yapılacak tüm çalışmaların yanında ve destekçisiyiz. Ben şahsen Bu sorunu ancak sivil toplum örgütleri ile çözeme kavuşturacağımıza inanıyorum. Ayrıca Toplumda bayanlarında önemli bir fonksiyonu üstlenerek aktif görev yapabilecek gönüllü maneviyat sahibi bayanlarında bu oluşumda yer alması gerekiyor.Zira Annelerimizin eğitimleri çocuklarımızla birerbir daha çok zaman geçiriyor olması nedeniyle Nevşehirli hanımların bu komnuda daha duyarlı olmasını bekliyorum.

 

Ne yazıkki Gerek Uyuşturucu ve madde bağımlılığı vede Ahlaki çöküntü nedeniyle Bu ülkeye sahip çıkacak yarınımız Gençlerimiz elden gidiyor. Bunun en önemli sebeplerinden birisi şüphesiz bilinçsiz ve bilgisiz ailelerimiz geliyor.Yine Aile içinde ki Boşanmaların fazla olmasıda çok önemli.Derinde anne ve baba ayrılınca çocuklar ortada kalıyor.Ya dede de ya ebede kalan çocuklarımız yeterince kontrol altında tutulamadığı için oto kontrolsüz şekilde yetişen çocuklarımız bir anlamda bu tehlikelerin tuzağına düşüyor dedi.

 

 

Şuurlu Öğretmenler Derneğimizin amaçları:

Eğitimcilik toplumlar için çok önemlidir. Bana bir harf öğretenin kölesi olurum inancı, hakkı üstün tutan bu milletin en önemli medeniyet değerlerindendir. Bu görev "Önce Ahlak ve Maneviyat" anlayışıyla yapıldığı zaman anlamlı olacaktır. Talim ve Terbiyenin gayesi iyi ve faydalı insan yetiştirmektir. İyi ve faydalı insan olmak, herkesin iyiliğini ve saadetini istemekle mümkündür. Barış, hürriyet, adalet, refah, itibar ve izzet, insan ve toplum içindir. İnsan ve toplumun layık olduğu maddi ve manevi refaha ulaşmasını sağlayacak yepyeni bir anlayışa ihtiyaç vardır. Bu yeni anlayış Milli Şuur´dur. Bu yeni anlayışın yerleşmesinde en büyük sorumluluk eğitimcilerindir. Dernek, insanı maddi ve manevi bakımdan kalkındıracak bu yeni anlayışın ihyasına katkıda bulunmayı, kendisi için en büyük vazife saymaktadır. Bu hususlara kendiliğinden ulaşılamayacağı bir gerçektir. Bunun için dernek: Eğitim ve öğretimin her kademesinde hizmet veren, vermiş olan veya hizmet verme niteliğine sahip olan eğitimcilerin, öğretmenlerin, üniversite hocalarının, birlik ve beraberliğini sağlamak, belirtilen amacın gerçekleşmesi için telkin, tanıtma, eğitim, teşkilatlanma ve müesseseleşme çalışmalarını yürütmek, ülkenin en dinamik zenginliği olan gençliğin şuurlu nesiller olarak yetiştirilmesine katkıda bulunmak, ülkenin maddi ve manevi kalkınmasına ve eğitimine destek olmak, milli ve manevi değerlerin korunması için faaliyette bulunmak, tecrübeleri paylaşmak, varlıklı hayırseverlerin mali imkânları ile eğitimcilerin tecrübelerini bir araya getirerek hayra vesile olmak, benzer hassasiyetlere sahip diğer dernek ve vakıflarla birlikte hareket etmek ve fikir alışverişinde bulunmak için çalışır.