Tahtalı Kahve Yıkılırken Nerdeydi Onlar?

NEVŞEHİR(MHA) Son Yıllarda Nevşehir belediyesine yöneltilen en önemli eleştirilerin başında Kale ve Civarındaki mahallelerdeki kentsel dönüşüm uygulamaları başta geliyor.

30 Mart 2014 Tarihinde yapılan yerel seçimlerin de en önemli konularından biri olan Kale ve Civarındaki mahallelerdeki kentsel dönüşüm ve bu uygulamalar çerçevesinde yıkılan evler konusunda yapılan eleştirilere bir başka boyut kazandıran Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, eski Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Tahtalı kahve yıkılırken kendisine ve belediyeye bu konuda eleştirilerde bulunanların nerede olduğunu sordu.

2004 Yılında göreve geldiklerinde söz konusu alanın ne durumda olduğunun fotoğraflarının kamuoyu ile paylaşıldığını belirten Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “O binalar sadece bizim dönemimizde mi yıkılmış. Bende oradaki binaların tek tek fotoğrafları var. Biz oradaki eski ve yeni durumu fotoğraflarla ortaya koyduk. O işlerden hala birileri ekmek çıkarmanın gayretinde. Ama o işlerden kimseye ekmek yok. Nevşehir’in kültürüne sahip çıkan bir anlayış sergiliyoruz. Oradaki tarihi eserlerin, evlerin, çeşmelerin korunması için yoğun çaba sarf ediyoruz. O bölgedeki çalışmalar bir bütün halinde yapılacak. Ama bu boyacı küpü değil ki bir anda batırıp çıkarasınız. İnşallah biz orayı İlimize de Ülkemiz turizmine de kazandıracağız” açıklamalarında bulundu.