AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, "Öğretmenler, yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren, ülkemizin aydınlık geleceği için özveriyle çalışan çok kutsal ve onurlu bir mesleği icra etmektedirler” dedi.
24 Kasım Öğretmenler günü münasebeti ile bir mesaj yayımlayan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, insan yetiştirme sanatı olan öğretmenlik mesleğinin önemini ve saygınlığını hiçbir zaman yitirmediğini söyledi.
“Yeni nesiller yetiştirmek ve gençleri ülkenin geleceği için hazırlamak öğretmenliği onurlu ve kıymetli bir meslek yapmıştır” diyen Tanrıver, mesajında daha sonra şunları vurguladı :
“Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın çok özel ve yüce bir meslektir. Sevgi ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik, aynı zamanda ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra enerjisini ve zamanını Anadolu’nun inşası ve Anadolu gençliğinin gelişmesi için seferber eden öğretmenler 21. Yüzyılda da Türkiye’nin gelişmiş ülkeler arasında yer alması için yeni nesiller yetiştirecektir. Ayrıca sevgili öğretmenlerimize, 15 Temmuz ihanetinin daha iyi anlatılması ve bu bilincin çocuklarımıza yerleştirilmesi noktasında önemli görevler düşmektedir. 15 Temmuz günü Vatanı uğruna şehit olan insanlar, öğretmenlerinden aldığı vatan sevgisini hainlere karşı kendilerini siper ederek koymayı bilmiş ve darbecilere karşı anlamlı bir ders de vermiştir. Saygıdeğer öğretmenlerimizin bu umudu boşa çıkarmayacaklarından eminim. Öğretmenlere duyduğumuz borcun, ömür boyu taşınacak insanlık borcu olduğunun, ödenmesinin mümkün olmadığının ve bunun manevi bir sorumluluk olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçten yola çıkarak harcadığınız emek, gösterdiğiniz özveri, sabır ve hoşgörü için bütün öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Bu onurlu mesleği icra eden tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyor, onlara sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.”