AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, bugünün sağlıklı vatandaşlarının her an engelli olma gerçeği ile yüz yüze olduğunu belirterek, “bu bilinç ile toplumda her zaman daha duyarlı ve yardımsever olmamız gerekmektedir. Engellilerimizi toplumumuzun hiçbir noktasında ötekileştirmeden sosyal bağlarımızı da daha kuvvetlendirerek kendilerine gereken değeri ve önemi vermeyi görev edinmeliyiz” dedi.
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Engellilerin sorunlarının, Türkiye’nin geçmişten bu yana en önemli meselelerinden biri olduğuna işaret eden Tanrıver, şöyle konuştu;
“Engellilerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmalar, toplumsal ilgi ve duyarlılığımız ile hız kazanacaktır. Bu çerçevede engellilerimizin üreten, bağımsız bireyler olarak, spordan sanata, ticarete ve sosyal hayatın bütün alanlarında etkin biçimde yer alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarımıza, medyamıza ve vatandaşlarımıza da ayrı ayrı görevler düşüyor. Partimiz iktidara geldiği günden bu yana en önemli görevlerinden biri Engelli kardeşlerimiz için daha yaşanabilir bir ülke mümkündür anlayışı ile gerek kanuni altyapı gerekse sosyal çalışmalarda kısa zamanda büyük aşama kaydedilmesini sağlamıştır ancak biz bu gelinen nokta ile de yetinmeyerek daha iyisi için çalışmalar yürütmeye devam etmekteyiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de başta engelli sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere engelli vatandaşlarımızdan çok büyük destek gördük, demokrasi nöbetlerimizde ellerinde bayraklarla meydanlarda büyük bir vatanseverlik örneği sergilemişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere tüm Nevşehirli hemşerilerime saygılar sunarım.”