Cansu Canan Özgen’in Moderatörlüğünü Talha Uğurluel’in ise konuşmacılığını üstlendiği Kudüs konulu söyleşi Sinema ve Kültür Merkezinde yapıldı.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın Eşi Songül Aktaş, Kaymakam Mehmet Maraşlı ve eşi Arzu Güleryüz Maraşlı, Acıgöl Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, Derinkuyu Kaymakamı  Murat Öztürk, Hacıbektaş Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Ürgüp Belediye Başkanı Sayın Fahri Yıldız ve eşi Ayşe Yıldız, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı söyleşiye ilgi büyüktü.
Söyleşi boyunca Kudüs’e yaptığı ziyaretlerinden kazandığı deneyimlerini tarihi bilgileriyle harmanlayarak akıcı ve güzel bir biçimde dinleyicilere aktaran Uğurluel ve dinleyicilerin aklındaki soruların tercümanı olan Özgen Ürgüp Halkında adeta o kutsal bölgeyi geziyormuş hissi uyandırdılar.
Uğurluel, dünya tarihi boyunca tüm inançlar tarafından kutsal kabul edilen Kudüs ün, Müslümanlık dini açısından da önemini anlattı ve  Kudüs ün de Mekke gibi kutsal bir bölge olduğunu belirterek, Ürgüp Halkına Kudüs’ü ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu.