Nevşehir Barosu avukatlarından, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nevşehir milletvekili aday adayı olan Fazlı Koç, avukatlık mesleğinin yanı sıra tarihi eser koleksiyonculuğu da yapıyor. Artan tarihi eser kaçakçılığının önüne geçebilmek ve tarihi eserleri koruyabilmek için bu koleksiyona başladığını ifade eden Koç, kendi imkanları ile oluşturduğu özel müzesinde tarihi ve kültürel değerleri bulunan eserleri koruma altına aldığını belirtti.

Avukatlık bürosunda bulunan odasının bir kısmını özel müze olarak kullanan Fazlı Koç’un, 'Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma ve Denetleme' hakkına sahip belgesi de bulunuyor. Odasındaki bir bölümde sergilediği tarihi eserleri, özel güvenlik önlemleri altında nemsiz bir ortamda koruduğunu kaydeden Koç, “Elimde çeşitli dönemlere ait motifler, tarihi paralar, tarihi tüfekler, çanak ve çömlek çeşitleri, Bizans dönemine ait topuzlu kantar gibi birçok eser bulunuyor. En önemli parçamız ise yaklaşık 300 yıllık olan el yazması Kur’an-ı Kerim’dir. Sayfalarını çevirirken bile nazik olmamız gerekiyor.” dedi. 

Eski eser koleksiyonu yapmaya 2-2,5 yıl önce karar verdiğini kaydeden Koç, “Yurt dışına giden tarihi eserlerimizi önlemek amacıyla eserleri almaya karar verdim. Aynı zamanda hoş bir hobi niteliğindedir. Herkese de tavsiye ederim. Zihin olarak yorulduğumda bunları seyredip, bakımlarını yapmaya başladığımda bana dinlenme ve haz veriyor.” diye konuştu. 

Nevşehir Barosu avukatlarından, MHP Nevşehir milletvekili aday adayı Fazlı Koç, alımları koleksiyonerler vasıtası ile arkeolog arkadaşlarına danışarak yaptığını kaydetti.

Bugün