Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ürgüp Belediyesinin ortak çalışması ile ortaya konan sokak sağlıklaştırma projesi Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü.
Tarihi kentler Birliği tarafından 2016 yılında yapılan TARİHİ ve KÜLTÜREL MİRASI KORUMA PROJE ve  UYGULAMALARINI ÖZENDİRME YARIŞMASI sonuçlandı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda birlikten yapılan açıklamada "TKB tarafından düzenlenmekte olan 2016 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçları, 24.08.2017 tarihinde Şerifler Yalısında gerçekleştirilen juri toplantısıyla belirlenmiştir. 69 belediye; 82 uygulama ve 61 proje dalında toplam 143 proje ile 2016 yılında yarışmaya başvurmuştur. Yarışma jürisi değerlendirmeleri sonucunda; Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra, 2 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama ve 8 Süreklilik, 42 Başarı  Ödülü verilmiştir. " denildi.

Ürgüp Belediyesinin ilçenin merkezinde olmasına rağmen yeterli ilgiyi görmeyen Melek Girmez adı ile bilinen Dağıstanlı Sokağı alt yapısından tüm dizaynına varıncaya kadar yenileyerek sağlıklaştırma projesi ile başvurduğu yarışmada proje, Tarihi Kentler Birliği Jürisi tarafından Başarı ödülüne layık görüldü.

Ürgüp Belediyesinin kazandığı tarih ve kültür mirasının korunması konusunda değerli katkılarından ve başarılı faaliyetlerinden dolayı Başarı Ödülü Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'a Tarihi Kentler Birliğinin ilerleyen günlerde belirleyeceği bir toplantısında takdim edilecek.