NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz gün ilimizdeki Ajans muhabirlerine yönelik bir sohbet toplantısı düzenleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in satır aralarında kalan önemli açıklamaları vardı. Son yıllarda sık sık kale ve civarındaki kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle eleştirilere maruz kalan Başkan Ünver ve Nevşehir belediyesinin girişimleriyle yıllardır kimsenin üzerine tek bir siyaset bile üretemediği iki önemli tarihi birikimin yeniden diriltilmesi için girişimlerin sürdürüldüğü belirtildi.

Nevşehir Merkezinin en önemli tarihi birikimlerinden biri olarak göze çarpan eski cezaevi ve kilise olarak kullanılan Meryam Ana Kilisesi ile yine aynı muhitte bulunan tarihi Gevur hamamının yeniden diriltilmesi, restorasyon yapılarak ülkemiz ve ilimiz turizmine kazandırılması için girişimlerinin sürdüğünü kaydeden Başkan Ünver, bu girişimleriyle dahi tarihi katliamı yalanlarını çürütüyor.

Temcit pilavı gibi pişirilip pişirilip önüne getirilen Kale ve civarında tarih katliamı yapıldığına yönelik eleştirilerden kendisine kına geldiği her halinden belli olan Başkan Ünver, kale ve civarında süren yer altı şehirlerinde ortaya çıkan buluntuların tarihi, söz konusu yer altı şehrinin geçmişi hakkında hemen hemen her gün sayfalarca kitaptan araştırma yaptığını da vurguluyor.

Peki aslen Nevşehirli bile olmamasına rağmen Başkan Ünver’in gerek Nevşehir’in en önemli tarihi birikiminin gün yüzüne çıkarılmasındaki çabaları, gerekse sabahın erken saatlerinden başlayıp akşamın geç saatlerine kadar bu konudaki mesaisinin karşılığında sizce Ünver tarih katliamcısı yaftasını hak ediyor mu?. Elinizi vicdanınıza koyup bir düşünün lütfen.