Nevşehir Defterdarı Orhan TAŞ yaptığı yazılı açıklamada, Hazineye ait tarım arazilerinin hak sahiplerine satışında başvuru süresinin 7 Eylül 2018 tarihine kadar uzatıldığını, hak sahibi olabilmek için son müracaat günü olan 07 Eylül 2018 tarihine kadar, taşınmazın bulunduğu yerdeki Maliye Bakanlığı teşkilatına yazılı müracaat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Nevşehir Defterdarı Orhan TAŞ,  taşınmazların; satın alma hakkından Hazineye ait tarım arazilerini 2011,2010 ve 2009 yıllarında aralıksız kullanan ve kullanımları devam eden kullanıcıların, aynı yıllarda kiralamış olan ve kiralama sözleşmesi devam eden kiracıların ve herhangi bir şarta ve süreye bağlı olmaksızın hissedarlarının yararlanabileceklerini söyledi.

Defterdar Orhan TAŞ, hak sahiplerine 6292 sayılı kanun ile sağlanan hakların büyük avantajlar getirdiğini vurgulayarak bu hakları sıraladı;
                1-Rayiç bedelden %50 oranında indirim yapılmaktadır.
                2-Kalan tutarı peşin ödeyenlere %20 ek indirim daha yapılmaktadır.
                3-Kalan tutarın en az yarısını peşin ödeyenlere %10 ek indirim yapılmaktadır.
                4-Tasarrufu olmayanlar kalan tutarın en az %10 unu ödeyerek taksitlendirme yapabilmektedir.
                5-Satın alma müracaat tarihinden geriye doğru 5 yıl için ödenmiş olan ecrimisil ve kira bedelleri ayrıca satış bedelinden düşülmekte, henüz ödenmemiş olanların ise tahsilatından vazgeçilmektedir.
                6-Tüm indirimler yapıldıktan sonra ödeyeceği tutar olmayan vatandaşlar herhangi bir bedel ödemeden tapularını alabilmektedirler.
                7-Kalan borç 6 yıl 12 eşit taksitle ödenebilmektedir.
                8-Taksitlere faiz veya gecikme zammı uygulanmamaktadır.
                9-Satış bedeline katma değer vergisi eklenmemektedir.
                10-Satış işlemleri sırasında düzenlenen hiçbir belge için damga vergisi ödenmeyecektir.
                11-Tapu alınırken tapu harcı ödenmemektedir.
                12-Vatandaşlar tapularını aldıktan sonraki 5 yıl için emlak vergisi ödemeyeceklerdir.
                13-Taksit ödemeleri devam ederken kalan borcu kadar banka teminat mektubu verenlere, bankadan kredi sözleşmesi getirenlere veya taşınmaz üzerine Hazine lehine ipotek tesis ettirenlere tapuları verilebilmektedir.
                14-Hazineden bu şekilde tapularını peşin veya taksitle satın alanlar gelir desteklemelerinden yararlanmaktadırlar.
                Defterdar Orhan TAŞ, vatandaşların kanunun sağladığı haklardan yararlanabilmeleri için son müracaat günü olan 07 Eylül 2018 tarihine kadar taşınmazın bulunduğu yerdeki Maliye Bakanlığı teşkilatlarına   yazılı müracaat etmeleri gerektiğini tekrar hatırlattı.