Tarımsal Mekanizasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen, Tarımsal Mekanizasyon Toplantısı  01.09.2014 tarihinde Nevşehir İli Ürgüp İlçesi Perissia Hotelde gerçekleştirildi.

            Toplantıya, Vali Yardımcısı Hasan KAYHAN, Ürgüp Kaymakam Vekili Mustafa ELDİVAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Bitki Besleme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Ali OLGUN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, TKDK il Koordinatörü Murat ASILTÜRK, İl Müdür Yardımcısı Gürol ÇETİN, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ, TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol ÖNAL, Tarımsal Mekanizasyon Kurulu Üyeleri, Çeşitli Üniversitelerden katılan Akademisyenler, sektör temsilcileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, personelleri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

            Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Yaptığı konuşmasında        Tarımda Makinalaşmanın önemine vurgu yaparak, son yıllarda sektörde yaşanan  gelişmelerin üreticilerin tarımsal mekanizasyona ilgisini arttığını ve tarımsal mekanizasyonlar sayesinde maliyetlerin çok çok aşağı çekilebildiğini, zamandan tasarruf yapılabildiğini, daha az emekle daha fazla kaliteli  üretim yapma imkanı bulunduğunu belirterek gelişen dünya teknolojisine ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

            TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol ÖNAL, Tarımsal Mekanizasyon kurulunun çalışmaları, ilgili yönetmelikleri, paydaş sektör  kuruluşları ile ilgili izledikleri politika ve stratejileri hakkında bilgiler vererek tarımsal üretimde makine parkının önemine binaen öneri ve tavsiyelerde bulundu .

                        Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ, konuşmasında böyle bir toplantının Ürgüp İlçesinde gerçekleşmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek katılımcılara ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirtti. Tarımsal Mekanizasyon konusunda hassasiyetlerini dile getirerek bu konudaki duyarlılığını ifade eden anılarını anlattı.

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Bitki Besleme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Ali OLGUN konuşmasında ;

            Tarımsal Mekanizasyon Kurulu  işleyişi ve yapısı hakkında bilgiler vererek bunun devletin sektörlerle işbirliği içerisinde olduğunu, özel sektör paylaşımları ve ilgili üniversiteler ile başarılı bir seviye bulduğunu artık tarımda çeşitli robot makinalar kullanımının yaygınlaştığı bir döneme ulaştıklarını ifade etti.

            Vali Yardımcısı Hasan KAYHAN ise konuşmasında,

            Gelişmiş sanayi ülkelerine bakıldığında Tarımsal Mekanizasyonda çok ileri bir seviyede olduklarını özellikle ekonomisinin tarıma dayalı ülkelerde bunun çok daha iyi görüldüğünü bu sayede refah düzeylerinin yükseldiğinin dile getirerek yeni tarım teknikleri uygulaması için makinalaşmanın tarımsal üretim sektörünün ileri tarım düzeyine taşınmasındaki öneminin tarımda bilimselliğe yönlendirmeyi güçlendirmek olduğunu kaydetti.

            Daha sonra, katılımcılar ve konu uzmanları ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu, yapılması gerekenler ve çözüm önerileri görüşüldü.