Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Taşçı, Geçici Koruma Çalışma Grubu Başkanı Halil İbrahim Çayıroğlu ve Esentepe Mahallesi Muhtarı Osman Varol ile birlikte Derinkuyu İlçesindeki Suriyeli aileleri evlerinde ziyaret etti. 
Derinkuyu İlçesinde yaşayan Suriyeli aileleri ziyaret eden İl Müdürlüğü heyeti ziyaretler esnasında ihtiyaç sahibi Suriyelilerin sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinleyerek varsa sorunların çözülmesi noktasında gerekli çalışmaları yapmak üzere bilgi notları aldı. Heyet Devletimizin katkılarıyla huzurlu bir ortamda insana yakışır hizmet alarak yaşamlarını sürdürdükleri, kendileriyle de görüştüğümüzde hiçbir şikayetlerinin olmadığını gördüklerini söyledi. 
Gerçekleşen ziyaretler esnasında Suriyeli aileler, Türkiye Cumhuriyetinin kendilerine verdiği destekten memnuniyet duyduklarını ayrıca zaman zaman kendilerine gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde yalnız olmadıklarını ve her zaman çalabilecek kapılarının olduğunu hissettiklerini ve mutluluklarını belirttiler.
Çocukların eğitimi hakkında da bilgi alan İl Müdürü Ömer Taşçı, “Bu çocukları kendi çocuklarımız gibi yetiştireceğiz. Hem Türkçeyi iyi öğrenecekler, hem bir beceri kazanacaklar. Onlar artık bizim de çocuklarımız. Bu çocuklar hem Türkiye’ye hem Suriye’ye hem de bölgelerine ileride barış ve huzur geldiği zaman çok önemli görevler üstlenecekler. Buna inanıyoruz” dedi.