Avanos’a bağlı Bozca, Çalış ve Topaklı köylerini ziyaret eden CHP Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner, çiftçilerin tekelci anlayışla rekabet edemez hale getirildiğini, iktidara gelmeleri durumunda TASKO Birliği yeniden faal hale getireceklerini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner, Avanos’un köylerini dolaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün öğle saatlerinde Çalış ve Topaklı köylerine giden Tekiner, gecenin ilerleyen saatlerinde geldiği Bozca’da yöre halkına seslendi.

ÇİFTÇİ PERİŞAN
Çiftçinin içine düştüğü durumu kabul edilemez olarak nitelendiren CHP’li Tekiner, iktidara gelmeleri durumunda TASKO Birliği yeniden faal hale getireceklerini açıkladı. Üzüm fiyatlarının maliyeti bile karşılamadığından yakınan çiftçileri dikkatle dinleyen Bülent Tekiner, üreticinin kardan hak ettiği payı alması için pazarda tekelleşmenin önüne geçileceğini, adil rekabet koşullarının sağlanacağını söyledi.

MAZOT 1,5 LİRA OLUR
Çiftçiye verilecek mazotun 1,5 liraya düşürülmesi durumunda herkesin kazanacağını vurgulayan Tekiner, karşılarında “olmaz, yapamazlar, hayat pahalılığı olur” diyenlerden oluşan bir koro olduğunu ancak rafineri çıkışı 1,2 lira olan mazotun devlet ve rafineri payı da eklenerek 1,5 liraya satılmasının mümkün olduğunu açıkladı. “Çiftçi kazanırsa, nakliyeci kazanır, nakliyeci kazanırsa esnaf kazanır, esnaf kazanırsa hayat pahalılığı nasıl oluşur?” diye soran Bülent Tekiner, bu tarz eleştirilerin panik halinin bir göstergesi olduğunu savundu.

Tekiner, konuşmasının ardından köylülerle bir süre çay içip sohbet ettikten sonra CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez ve Avanos İlçe Başkanı Alper İbaş’la birlikte Bozca’dan ayrıldı.