Nevşehir İl Müftülüğü bünyesinde bulunan tüm cami ve Kur’an kursları öğrencileri tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit düşen vatandaşlar dualarla anıldı.
Diğer cami ve Kur’an kurslarında olduğu gibi Merkez Taşlıbel Camii’nde de yaz kursu öğrencileri tarafından 15 Temmuz şehitleri için anma programı düzenlendi.
Taşlıbel Camiindeki programa yaklaşık 100 öğrenci, velileri ve cami görevlileri Ahmet Aydemir ve Ahmet Oduncu katıldı.
Program İstiklal Marşı’nın okunuşu ile başladı ve öğrenci Semiha İşgören’in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programda Diyanet işleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Diriliş Bestesi Salâ Belgeseli, Koro halinde şiir ve Kur’an-ı Kerimden ayetler okundu.
4-6 Yaş grubu öğrenciler, şehitlerimizin isimleri yazılı pankartları taşımaları velilerine duygulu anlar yaşattı.
İmam Hatip Aydemir; “Bizler şuna inanıyoruz, yeryüzünün en masum mekânları camiler, en masum varlıkları da çocuklardır. Camilerimizin çocuklarla buluştuğu yaz mevsimi bizim için en kıymetli vakittir. Bu kurslar birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin inşa edildiği mekânlardır. Bu programımız vesilesi ile 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.  
Ahmet Oduncu’nun Aşr-ı Şerif okumasının ardından, Ahmet Aydemir ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hatim duasını yaptı.
Çıkışta öğrencilere ve velilerini çeşitli ikramlarda bulunuldu.