Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesinin Kasım ayında yapılacak yönetim kurulu seçiminde başkan adaylığını açıklayan Tayfur Urgenç seçimin işleyeceği ve seçim takvimi ile ilgili bilgi verdi.  Sözlerine  ‘Mücadelemiz her ne pahasına olursa olsun siyasi kazanç meselesi değil ahlak ve fazilet mücadelesidir. Bu mücadelenin karakteri yıkıcı değil yapıcı olmaktır.’ Diyerek tüm Türk Eğitim Sen üyesi arkadaşlarını Genç dinamik siyasi gelecek kaygısı peşinde olmayan yeni yüzlere destek vermeye davet ettikten sonra çalışma ekibinde yer alan Memiş BÜLBÜL ve Önder DOĞAN ile  seçim sürecinin işleyişi ile ilgili bilgi aktardı.

Tayfur URGENÇ; Türk Eğitim Sen Genel Merkezimizin belirlediği seçim takvimine göre 14-15 Ekim 2017 tarihinde Şube Delege seçimleri, 11-12 Kasım 2017 tarihinde de Şube Genel Kurulları seçimi tek günde yapılacaktır.

1-Delege seçiminden en az 15 gün önce 29-30 Eylül 2017 tarihinde adaylık müracaatını sağlamak için; seçim tarihi, seçim bölgeleri ve işyerlerinden seçilecek delege sayısı,  adaylık son başvuru tarihi, seçimlerin yapılacağı yer, gün, saat ve gündem ilan edilerek şubenin internet sitesinden yayınlamak,  üyelerin cep telefonuna kısa mesaj göndermek veya varsa üyelere e-posta göndermek suretiyle duyurulacaktır.
2-Delege seçimlerine katılacak üyelerin; işyerini, üye numarasını, ad ve soyadlarını ve seçilecek delege sayısını belirten listeler onaylanarak şube ve temsilcilik binalarında, delege seçim tarihinden en az 15 (on beş) gün önce asılır.
 
3-Seçimden 7 gün önce yani 7-8 Ekim 2017 tarihinde delege aday listeleri ve seçim gündemi şube ve temsilciliklerde askıya çıkarmak suretiyle ilan edilecektir. İlan süresi 3 gündür.
4-Seçimden 5 gün önce 9-10 Ekim 2017 tarihinde oy kullanacak seçmenlerin listesi askıya çıkarılarak ilan edilecektir.
5-Seçim bölgeleri oluşturulacak, İşyerlerine düşen delege sayıları tespit edilecek, seçim bölgeleri oluşturulurken işyerleri alfabetik sıraya göre gruplandırılacaktır.
6-Delege adayları Delege adaylık başvuru dilekçesini doldurarak Delege seçim tarihinden 7 gün öncesine kadar şube başkanlığına ve ilçelerde de ilçe temsilciliğine verecek, kendilerine yetkililerce alındı belgesi verilecektir. Dedi.
Bu çerçevede Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesinin bu konuda kesin ve ayrıntılı bir seçim takvimini belirleyeceği, en kısa zamanda da seçim takvimini üyelerimizle paylaşmasını ümit ediyoruz,  dedi.