Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) Genel Başkanı Menderes Demir, Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge İvanov’a teşekkür ve şükran plaketi verdi.

11. Kapadokya Şiir Şöleni Makedonya Kültür ve Dostluk Gecesi’ne katılmak için Nevşehir’e gelen Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge İvanov, Topuz Han sosyal tesislerinde onuruna verilen yemeğe katıldı. Cumhurbaşkanı Prof. Dr. İvanov’a büyük teveccüh ve sevgi seli oluştu.

Makedonya heyetinin de hazır bulunduğu programa Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) Genel Başkanı Menderes Demir, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı İsrafil Avcı, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Yavuz ve çok sayıda davetli katıldı.

TDGF Genel Başkanı Menderes Demir, Türk ve Makedonya kültürüne verdiği destekle Türk ve Makedonya kardeşliğini pekiştiren Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge İvanov’a teşekkür ve şükran plaketi sundu.

Federasyon Başkanı Menderes Demir, Cumhurbaşkanı İvanov himayelerinde Makedon gazetecilerle Balkan ülkeleri gazetecileri ile Avrupa ve Türk dünyasından gelecek gazetecilerle Makedonya’nın kültürünü, özelliklerini, güzelliklerini ve yapılan çalışmaları Balkanlara, Avrupa’ya ve Türk dünyasına yaymak arzusundayız dedi. Demir, Cumhurbaşkanı İvanov’a Türk dünyası ile ilişkilerinden dolayı mutlu olduğunu dile getirerek teşekkür etti.

TDGF Genel Başkanı Menderes Demir, NGC Başkanı Bayram Ekici, OGC Başkanı İsrafil Avcı, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Yavuz, Türkmen Basın Konseyi Genel Sekreteri Dr. Şemsettin Küzeci ile Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Furkan Çako, Türk dünyası kardeşliğini pekiştirmek amacıyla Makedonya’da düzenlenmesi planlanan organizasyon hakkında bir süre görüştü.