Tecrübe Konuşuyor” Projesi gençlerimiz ile tanışma hayalini kurdukları, alanlarında ulusal veya uluslararası başarılar elde etmiş, topluma örnek olmuş ve kamuoyu tarafından kabul görmüş; sanatçı, yazar, akademisyen ve sporcuları buluşturarak, gençlerimizin bu kişilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmalarını, bilgi, görgü ve özgüvenlerini artırmalarını sağlamayı amaçlayan bir gençlik projesidir.

Ersin DÜZEN moderatörlüğünde gerçekleşen bu söyleşilerle gençler, konukların başarı hikâyelerini kendilerinden dinleme fırsatı bularak kişisel gelişimlerine katkı sağlama ve elde ettikleri kazanımlarla geleceklerine yön verme imkânına sahip olabilmektedirler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanlığının 2 yıl önce hayata geçirdiği "Tecrübe Konuşuyor" projesi ile 40 farklı şehirde 86 program gerçekleştirildi, alanında başarılı 101 konuk (80 sporcu, 21 sanatçı, yazar ve sinema oyuncusu)  yaklaşık 41 binden fazla gençle bir araya geldi.

Tecrübe Konuşuyor Projesi kapsamında programlar Gençlik Merkezlerinde, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Yurt Müdürlüklerinde, Gençlik Kamplarında ya da Kültür Merkezlerinde gerçekleştirilmektedir.


Programa katılan bazı konuklar; Murat KEKİLLİ, Alev ALATLI, Dursun Ali ERZİNCANLI, Kenan SOFUOĞLU,   Rıdvan DİLMEN, Hülya KOÇYİĞİT, Rıza KAYAALP, Taha AKGÜL, M. Fatih ÇITLAK, Burcu ÇETİNKAYA, Muhammet DEMİR, Ahmet YENİLMEZ, Ömer KEMALOĞLU, Baha, Nevriye YILMAZ, Uğur IŞILAK, Taner SAĞIR, Bahri TANRIKULU, Fatih TEKKE.

Yakın zamanda gerçekleştirilmesi planlanan Tecrübe Konuşuyor Programları;

·         27 Kasım Cuma Nevşehir;

Konuklar: Ahmet YENİLMEZ (Sanatçı) ve Hürriyet GÜCER (Futbolcu)

·         30 Kasım Pazartesi Samsun;

Konuklar: Sedat Yalın AHBAB (SOLOTÜRK Kurucu Pilotu)